YRP'nin Pertek Köprüsü Atağı

Kurulduğu günden beri farklı bir siyaset tarzını belirleyen, merhum başbakan Erbakan'ın 'hayra motor, şerre fren' misyonunu hakkıyla  yerine getirip  cumhur ittifakı olmasına rağmen hükümetin yanlışlarını sert bir dille eleştirmekten geri durmayan Yeniden Refah Partisi, ilimizle ilgili problemleri de ilgili kurullara taşıyarak etkin ve aktif siyaset yapıyor.

YRP'nin Pertek Köprüsü Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi başta olmak üzere sürekli kendini tekrar eden ve yeni bir şey söylemekten çok uzakta duran yerel muhalefete karşın, ülke ve şehrin meselelerini gündeme  getiren Yeniden Refah Partisi  ilimizin en önemli problemlerinden olan ve her seçim öncesi iktidarın vaatleri arasında bulunmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir adım atılmayan Pertek Köprüsü'nün yapımını meclise taşımaya hazırlanıyor.

YRP Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş’in basın açıklamasında yer alan bilgilere göre hem Pertek Köprüsünün yapımı hem de Elazığ ve bölgeyi Şanlıurfa’ya bağlayacak duble yolların yapılması amacıyla meclisin açılacağı Ekim ayında TBMM’ye kanun teklifi verilecek.

Pertek Köprüsü’nün yapılmasıyla önemli bir sorun giderilse de bu yolun Şanlıurfa’ya bağlanmaması önemli bir eksiklik olarak görülüyor. Zira Elazığ ve bölge illerimiz,  Şanlıurfa’ya gidişte iki şeritli Çermik ve Siverek güzergâhını kullanıyorlar ki bu yol gerçekten Türkiye Yüzyılının çok gerisinde kalmış ve sorunlu bir yol.

YRP’nin kanun teklifine iktidar  milletvekilleri yanında muhalefet milletvekillerinin de imza atması bekleniyor. Umarız böylesine bir hizmet, cumhur ittifakı ruhuyla hayata geçirilir ve şehir, bir kadim probleminden daha  kurtulmuş olur.