Şimşek'i Kızdırdılar mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifa dilekçesi sunduğuna yönelik iddialar düştü sosyal medya gündemine.

Şimşek'i Kızdırdılar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimşek'in istekleri yerine getirilince istifadan vazgeçtiği öne sürüldü ve iddialar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi, iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" denildi.

Öncelikle Merkez Bankası gibi stratejik ve biraz da siyasetin rotasından ziyade sermaye ve ekonominin konumuna göre rota belirlemek zorunda olan bir kuruma,  siyasetin gölgesinin düşmesi her an benzer bir durum oluşturabilir.

Mehmet Şimşek’in kendi planlarını uygulayabilmesi için bağımsız hareket etmesi gerekiyor. Lakin bazı lobilerin Şimşek’i istemediği ve başarısız  olmasını istediği de bilinen bir gerçek.

Görünen  o ki Şimşek bir tasarruf ve kararından dolayı siyasetin tepkisini almış, kendisi de bunun üzerine “bana eyvallah” deme gibi bir tavrın içine girmiş.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın devreye girmesiyle konu şimdilik tatlıya bağlanmış.

Bu mesele bizim yazdığımız gibi olmuştur demiyoruz ama böyle bir ihtimal her an var diyoruz.

Bu konuda açıklamanın bizzat Şimşek’in kendisinden gelmemesi de olayın ayniyle vaki olma ihtimalini yükseltiyor.

Ekonominin bıçak sırtında olduğu böylesi bir ortamda Şimşek’in istifası hem piyasayı hem de enflasyonla mücadele gibi ekonomik hayatı alt-üst eder ki bu durum da hükümetin işini yerel seçim öncesi oldukça zorlaştırabilir.