YRP'de Revizyon

Dün Hakimiyet'e göre köşemizde Yeniden Refah Partisi'nin halka umut olması ve en rahat siyasi çalışma yapıp hızla büyümesi zemininin olmasına rağmen bu avantajı yeterince değerlendiremediğini dile getirmiştik. 

YRP'de Revizyon

Yine aynı yazımızda Parti Genel Merkezi’nin gayretli ve disiplinli çalışmasına rağmen Elazığ İl teşkilatının sahada çok da etkin olmadığını ifade etmiştik.

Bu yazımız sonrası hem YRP İl Başkanı Erhun Karakuş hem de başkan yardımcısı Mehmet Kara’dan olumlu tepkiler aldık. Kendileri dile getirdiğimiz konularda haklılık payı olmakla birlikte özellikle son günlerde ilçe ve esnaf ziyaretleri yaptıklarını ve sürekli sahada olduklarını ifade ettiler.

Öncelikle, yazdıklarımızı dostça bir uyarı ve tespit olarak gören ve hoşgörüyle karşılayan YRP İl Başkanı Erhun Karakuş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Kara’ya bu yaklaşımlarından ve nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizler, YRP’nin ülke genelinde halkın kendisinden beklenen performansı gösteremediğini, Genel Merkez ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın gösterdiği performansa rağmen illerin yeteri kadar çalışma ortaya koyamadığını yazdığımızın sabahı, partinin İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi’nin görevden alınmasıyla ne demek istediğimizin somut olarak yansıması ve adımı oldu.

Bizlerin gördüğü manzarayı Genel Merkez de görmüş ve endişelenmiş olacak ki kendi hızına yetişemeyen ve parti yerine kendine çalışan isimlerin teşkilattan uzaklaştırılması gerektiğine karar vermiş ve ilk adımı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi’yi görevden almak suretiyle atmış oldu.

YRP’nin İstanbul kararı ve adımı da gösteriyor ki genel merkez de her şeyin farkında ve çok iyi bir sistemle takip etmekte. Bu da partinin hem kurumsal ciddiyeti, hem seçimlere şaibesiz kadrolarla gitme isteği ve yanlışlara anında müdahale etme refleksi diğer partilerin en büyük eksiği olmakla birlikte YRP’nin farkını ortaya çıkarıyor.