'YORULDUM!..'

FOX TV'nin ana haber sunucusu Fatih Portakal, 'yoruldum' dedi ve meslekten çekilerek emekli olduğunu açıkladı.

'YORULDUM!..'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FOX TV'deki görevinden istifa ettikten sonra tüm gözlerin çevrildiği Fatih Portakal, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama metni yayınladı. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğini belirten Portakal, "Ne yapmak istiyorum?" sorusunun cevabını aradığını ve sonucunda da bu kararı aldığını söyledi.

"10 yıldır gurur duyarak çalışıp, birlikte keyifle yol aldığım Fox Haber'den kendi tercihimle ayrılmaya karar verdim. Sadece, "Ne yapmak istiyorum?"sorusunun cevabını aradım. İçsel devrime ihtiyacım vardı. Kariyer, tanınmışlık, kazanç vazgeçilebilecek şeylerdir. Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Kararı bu kadar net verdim. Bu yıl ve belki sonrasında toprağın sakin ritminde yaşayıp ruhumu ve bedenimi dengeleyeceğim. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğim. Kalın sağlıkla."

Portakal’ın yorgunluğu ve içsel devrime olan ihtiyacı keşke yandaş medyada da birkaç kişide kendisini gösterse. Mesela Cem Küçük de dese ki, kariyer, tanınmışlık ve kazanç vazgeçilebilecek şeylerdir ve ben bunlardın hepsinden vazgeçtim bahçeli evime yerleştim.

Yine Turgay Güler, “ne yapmak istediğime karar verdim ve memleketim Malatya Doğanşehir’de yerleşme kararı aldım. Kayısı ağaçlarının çukurlarını açtım” açıklamasını yapsa.

Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bile 2023 yılında ulaşacağımız söylediği doğalgazın satışı için 60 ülke  ile anlaşma yapıldığını haberini yapma “ufkunu” gösteren A Haber’in editöryal masasındaki ilgili haber şefi, artık babasının köyüne yerleşeceğini açıklasa keşke..

Dememiz o ki, bazen bırakmak da erdemdir. Bırakılması gerektiği yerde ve zirvede bırakmak, zırvalayarak bırakmaktan evladır.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz, Fatih Portakal, ülkede gazetecilik mesleğine ve haber sunum tarzına yenilik getirmekle birlikte mukayeseli yorum anlayışını da getirmiştir.

Muhalif sesin olması, bu taraftaki yalaka ve çoğunlukla da boşa ve açığa düşen, trollükle yazarlığı karıştıran ve gerçekleri konuşma iddiasında olmakla birlikte “tamamen duygusal” ilişiklerden de ari ve beri olmayan tiplerden daha iyidir.

Birileri Portakal’ın emeklilik açıklamasının bir geçiş süreci olduğu ve kuruluş aşamasında olan SÖZCÜ TV’de büyük rol oynayacağını söylese de yeri geldiğinde Kılıçdaroğlu’nu, İmamoğlu’nu da eleştirebilen bir haberci olan Fatih Portakal’ın kararının hayırlı olmasını ve kendisine huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.