YORULDUK

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, salgınla mücadelede artık gücün toplumun elinde olduğunu belirtirken, önlem yorgunluğu'na dikkat çekmiş ve genel olarak kuralları bildiğimiz halde yapmayarak ve önemsemeyerek  'önlem yorgunluğu' denilen önlem almaktan yorulma ve tükenmişliğe girmeden söz etmiş.

YORULDUK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçilen bugünlerde vaka sayılarının 1500’lere çıktığını, bunun endişe uyandırdığına vurgu yaparak, “Hatta diğer ülkelerle karşılaştırırsanız bunu, İtalya çok sıkıntılı bir salgın süreci yaşadı. İtalya’nın eğrisi ve Almanya’nın eğrisiyle karşılaştırırsak aslında çok güzel gidiyorduk. Ama bugünlerde, İtalya ve Almanya’nın salgının bugünlerindeki hallerinden biraz daha üstteyiz.” dedi ve tehlikeli tabloyu bir kez daha hatırlattı.

Yeni vaka sayılarında artış, birçok ilde maske takma zorunluluğu, sınav saatlerinde sokağa çıkma yasağı ve genel anlamda sokağa çıkma yasağının konuşulduğu bu günlerde eğer tamamen normal döneme geçmek istiyorsak, yeni normalin kurallarına uymamız gerekiyor. 

Yeni normali biz biraz farklı anladık galiba. “yeni” kavramı, özgürlük, “normal” kavramı ise her şeyi eskiden olduğu gibi yapma rahatlığı olarak karşılık buldu bizde.

Düşünemedik ve kestiremedik, bu dönemin aslında bir psikolojik rahatlamaya destek olmak amacıyla evden çıkmak ve kurallara uyarak sosyal hayata bir nebze katılmak demek olduğunu.

Bizim artık şu vaka sayılarımız 200-300’e indirmemiz gerekiyor. Eğer indirirsek bu yazı rahat atlatırız. Onun için mesafe, maske ve el hijyenine dikkat edelim ve kurtulalım bu illetten.