Yol Bulamıyorsanız Çekilin!

Bir kurum ve kuruluş öylesine kurulmaz. Özellikle kamunun hayata geçireceği her bir kurum ve birim, vatandaşın ihtiyaçlarını gidermek ve ona devletin şefkat yüzünü göstermek için oluşturulur ve işletilir.

Yol Bulamıyorsanız Çekilin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkın eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım ya da farklı konulardaki ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan müesseselerin tüm donanım ve yenilikçi bir bakış açısıyla en güzel hizmeti vermesi için de sürekli takip ve sonuç odaklı çalışmak lazım.

Özellikle sağlık sektöründe hizmet veren kurumların bu konuda daha hassas olması gerekir.

Ak Parti hükümetlerinin birkaç yıl öncesine kadar en başarılı oldukları alan olarak kabul gören sağlık hizmetleri, son yıllarda tökezlemeye ve hatta SOS vermeye başladı.

Artık eski Türkiye’yi andıran “Röntgen için 3 ay sonraya, MR için 6 ay sonraya gün verdiler” cümlelerini sıklıkla duyar olduk. Bunlarla kalmayıp en önemli cihazların uzun süreden beri bozuk olduğunu ve tamir edilmediğini ya da yenisinin alınmadığını da yetkililerden duyar olduk.

Geçtiğimiz gün genç bir hemşerimiz, aort damarının patlaması sonucu ilimizde hastaneye kaldırıldı ancak söz konusu cihaz arızalı olduğu için Diyarbakır’a sevk edildiği iddiaları gündeme gelmişti. Süre ile yarışan gencimiz Diyarbakır’a ulaşamadan yolda vefat etmiş. 
Eğer iddialar doğruysa, Bir an empati yapın ve bu delikanlının sizlerin evladınız, kardeşiniz ya da yakınınız olduğunu düşünün. Koskoca bir sağlık kurumundaki bir cihazın arızalı olmasından kaynaklı vefat ettiğini düşünün.

Bu olayla birlikte bu hastanedeki görevliler ya da bu cihazın tamir edilmesi ya da yenisinin alınması konusunda duyarsız kalan bazı yetkililer hakkında ne düşünürsünüz? Sorumsuzluk ve duyarsız kelimeleri, çok hafif kalır bu  ihmalkârlığı ifade etmeye.

Çok bölüm açmak ya da bina yapmak marifet değil. Mevcutların kalitesini artırmak ve her şeyden önce de insan hayatını ve sağlığını bir numaralı öncelikler arasına koymak gerekmez mi?

Devletimiz güçlüdür ve halkı için her türlü imkânları sunma konusunda güçlü bir irade ortaya koymaktadır. Eksiklik, devletimizin özellikle sağlık konusunda ortaya koyduğu bu güçlü iradeyi anlayabilecek ve bunu kendi kurumuna yansıtabilecek yönetici ve idareci eksikliği…

Kimse bu konu ile ilgili “ödenek yok, resmi yazı yazdık sonuç bekliyoruz”  mazeretine sığınmasın. Lütfen artık herkes makamının ve görevinin hakkını versin. Çözüm olamıyorsanız sorunun bir parçası ve şehre yük olursunuz. Ya yol bulun, ya yol verin ya da yoldan çekilin artık.