Yine 80'ler Sokağı

TOKİ ilimizde uyguladığı konut projeleri arasına sevilen dizi  80'ler sokağı dizisinin çekildiği platonun birebir aynısını inşa etmişti. Bir reklam filminin çekilmesinin ardından önemli paralar harcanarak inşa edilen bu sokak kaderine terk edildiği için tahrip edilmiş, dahası bağımlıların mekanı haline gelmişti.

Yine 80'ler Sokağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetemiz başta olmak üzere birçok basın-yayın organımızda konu gündeme getirilmiş, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, konuya duyarlılık gösterip yetkililerle görüşmesinin ardından “sokak turizmin  hizmetine verilecek” diyerek konuya son noktayı koymuştu.

Ancak bu açıklamanın üzerinden beş ay geçmesine rağmen ve 80’ler sokağı ne ihya oldu ne de turizmin hizmetine sunuldu. Tahribat ve kötü amaçlı kullanım devam etti.

Bu konuda Avrasya Elazığlılar Derneği Başkanı sevilen sanatçımız Abdullah Şekeroğlu da konuştu ve  80'ler sokağının kültür hizmeti veren derneklere verilmesini talep ederek, yetkililere seslendi.

Şekeroğlu, “Mutlaka rica ediyorum ne olur, o mahalleyi bu atıl durumdan çıkartıp Elazığımızda kültür hizmeti veren derneklerimize tahsis edin. Edin ki, bütün dünya bu memlekette 60’lar, 70’ler, 80’ler, 90’lar nasıl olurmuş görsünler. Bir daha uluslararası  bir arenaya çıkalım sözümüzü, kültürümüzü her yere ulaştıralım ve evrensel bir projeye imza atalım” ifadelerini kullandı.

Tespit çok doğru, teklif hepsinden doğru. Madem bir turizm ya da ticari faaliyete konu olamıyor bu sokak, o zaman derneklere verilsin ve burası fonksiyonel hale gelsin. Hatta uzun süreden beri aranan ve bir türlü yer bulunamayan “sanat sokağı” burada kurulsun. Zaman zaman bu mekanda sosyal, kültürel etkinlikler yapılsın, sanatçı söyleşileri olsun. Haftalık etkinlikler düzenlensin ve sokak aslına uygun hizmet etsin.

Şimdiye kadar madem bir adım atılmadı, Abdullah Şekeroğlu’nun teklifi hayata geçsin. Bunun için bir siyasimizin TOKİ başkanı ile görüşüp ardından Elazığ valiliği uhdesine verilmesi ile Şekeroğlu’nun projesi rahatlıkla hayata geçer.

Biz ortamı hazırlayalım sonrasında “sahne sizin” diyerek çekilelim. Sanatçılar bu mekânı ciddi anlamda canlandırır ve hatta marka yapar. Yeter ki engelleri kaldırıp yol açalım.