Arınç, Yine Şaşırtmadı

Açıklamaları, yorumları ve değerlendirmeleriyle her zaman aykırı bir yerde duran ve zaman zaman FETÖ terör örgütünü masum görüp KHK'lıları savunan Arınç, yine şaşırtmadı ve CHP'lilerin bile samimi bulmadığı Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını çok değerli buldu.

Arınç, Yine Şaşırtmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söylemiş: "Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez. Kılıçdaroğlu da bunun için yapıyor. Siyasiler oy almak için zaman zaman böyle açıklamalar yaparlar.  Helalleşmeyi de, başörtülü kardeşlerimizle buluşması da bu yüzden"

Arınç’ın bakışı ve ufku bu kadarmış demek ki. Can çıkıp huyun çıkmayacağı gerçeğini geçtik, geçmişte CHP zihniyetinin mağdur ettiği başörtülü kızlarımızın çalınan hayalleri ve gözyaşlarını nasıl unutur Arınç?

 Gezi, 17-25 ve 15 Temmuz başarılı olsaydı CHP aynı helalleşmeyi yapar mıydı diye sorması lazım Arınç’ın kendisine.

Bugün CHP; başörtüsünü kanun güvencesine alma gibi bir adım atıyorsa bu; merhum Erbakan’ın dört partisinin kapatılması uğruna yaptığı mücadele, Erdoğan’ın da partisinin bir oyla kapatılmaktan kurtulup bu konularda geri adım atmayıp dik durmasına ve beyaz gömleğini kefen niyetine giymesi mücadelesinden aldığı cesaret ve güçtür.

Bu kutsal  mücadele, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdullatif Şener ile devam etseydi  bu ülke çoktan eski  Türkiye’ye döner ve müstemleke devleti olarak hayatına devam edecekti.

Bugün CHP; başörtüsü için kanun teklifi verme cesaretini bile Ak Partiye ve öncelikle Erdoğan’a borçludur.

Bu dava korkaklarla yürünecek bir dava ve yol değildir. Bugün gemiyi terk edip karşı safta yer alanların tümünün ortak özelliği, birkaç vekil alıp kendileri  bakan olma uğruna başörtüsü gibi başta vesayet olmak üzere zinde güçlere boyun eğmeleri ve onların dümen suyuna girmeleridir.

Başörtüsüne paçavra diyen, onu çağdışı ilan eden ve takanlara zulmeden bir zihniyeti bile başörtüsünü kanun güvencesine alma önergesini verdiren güç, Erdoğan gücü, Erdoğan kararlılığı ve Erdoğan’ın doğru yolda olduğunun kanıtı ve ispatıdır.

Bu gerçeği herkesin anlaması zordur ve nasip meselesidir. Ve nasibi olmayanların yeri de masası da konumu da bellidir.