YILMAZ: 'YATIRIMCILARA ULAŞMA SEFERBERLİĞİ İLAN ETMİŞ DURUMDAYIZ'

TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, 9. Başvuru Çağrı döneminden Elazığ'daki yatırımcıların en iyi şekilde faydalanabilmesi için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, 'Hem depremden hem de virüs salgınından etkilenen Elazığ'a ekonomik anlamda katkı sunabilmek için şehrin her noktasındaki yatırımcılara ulaşma gayreti içerisindeyiz' şeklinde konuştu.

YILMAZ: 'YATIRIMCILARA ULAŞMA SEFERBERLİĞİ İLAN ETMİŞ DURUMDAYIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 11 Mayıs’ta açıklanan ve toplam hibe desteği 1.2 Milyar TL olan 9. Başvuru Çağrı Dönemi başvuruları devam ediyor.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü de bu kapsamda hem şehir merkezinde hem de kırsal alanda gerçekleştirdiği toplantılarla yatırımcıları çağrı dönemiyle ilgili bilgilendiriyor.

Bilgilendirme toplantıları kapsamında Karakoçan Ziraat Odasında yatırımcılarla bir araya gelen uzmanlar, proje hazırlamak isteyen yatırımcılara detaylı sunum yaptı.

Bilgilendirme toplantılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Elazığ’daki yatırımcıların bu çağrıdan en iyi şekilde faydalanabilmesi için seferberlik ilan ettiklerinin altını çizerek, “Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro yani 1.2 milyar TL olan IPARD-II 9. Çağrı Dönemi başvurularımız devam ediyor. Bu kapsamda şehir merkezinde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ayrıca kurumumuza gelen vatandaşlarımız da yine uzmanlarımız tarafından detaylı bir şekilde bilgilendiriliyor. Bilgilendirme toplantılarımız kapsamında Karakoçan Ziraat Odasında uzmanlarımızın katıldığı bir program yapıldı. Burada çok sayıda vatandaşımıza çağrı dönemiyle ilgili bilgiler verildi. Şu anda seferberlik başlatmış durumdayız. Şehrimizin her noktasına ulaşmak istiyoruz. Depremin ve virüsün etkilerini ekonomik alanda en aza indirebilmek için destek paketinden Elazığ’ın en iyi şekilde faydalanması için biz gerekli çabayı gösteriyoruz. Bu çağrı döneminde inşallah ekonomik alanda ciddi atılımların sağlanmasına vesile olacak yatırımların adımlarını atacağız” dedi.