Yıldırım 'Gecikmedik Titiz Çalıştık'

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunun merak ettiği soruları cevapladı.

Yıldırım 'Gecikmedik Titiz Çalıştık'

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım  10 Şubat Cumartesi günü Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonunda düzenleyecekleri Aday tanıtım toplantısı nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Yıldırım yaptığı açıklamada “Cumartesi günü saat 13:00’de Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonunda aday tanıtım toplantımızı gerçekleştireceğiz. Beldeler ile birlikte toplamda 20 belediye başkan adayımızı tanıtacağız. Aday adaylarımız adaya dönüşecek. Bir tanesi dönüşmüş durumda geri kalan 19’unu genel merkezden gelecek olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri bey resmi açıklamayı yapacak.  İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üye adayları çalışmalarımız devam ediyor. Onlarda tamamlanınca sizlerle paylaşacağız. Cumartesi yapacağımız aday tanıtım toplantısına öncelikle partimize gönül vermiş üyelerimizi sonra gelmek isteyen tüm Elazığlı vatandaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açık davet ediyoruz” dedi.

GÖNÜLLERE GİRDİK ORADA KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Yıldırım “ Bugüne kadar girdiğimiz 17 seçimin 17’sini kazandık. 18.’yi de İnşallah 31 Mart akşamı yaşayacağız.  Biz her fırsatta kapı kapı gezeceğiz. Sıkmadık el bırakmayacağız diyoruz. Buna bir şey daha ilave ederek gönüllere girmek diyoruz. Bunu da artık geliştirdik. Gönüllerde kalıcı olmak istiyoruz. Gönüllere girmek elbette ki güzel bir olay ama gönüllerde kalıcı olmak için çok daha fazla girmekten çok daha fazla bir emek sarf etmek zorundasınız. Çünkü gönüller her şeyi kalıcı olarak kabul etmez. Bu hassasiyetle siyaset yaptığınız zaman bütün ayrıntıları göz önünde bulundurmak zorundasınız. Her şeyi hassas bir şekilde değerlendirmek zorundasınız” dedi.

 VATANDAŞI RAHATSIZ EDECEK SEÇİM KAMPANYALARINDAN UZAK DURMALIYIZ

Yıldırım “Çevre kirliğini görsel kirliliği çok önemsiyoruz. Her dönemde bize tanınmış alan dışına çıkmadık. Çıkılan zaman olmuş olsa bile bize hatırlatıldığında bize gösterildiğinde bundan vazgeçip geri döneriz. Bu hassas noktanın bütün siyasi partiler tarafından aynı şekilde uygulanacağını düşünüyorum. Bir siyasi yarış içerisindeyken nezaket kurallarının da devrede olması gerekir. Seçmenler açısından bakıldığında zaman zaman gerçekten onları rahatsız edecek bir siyasi çalışma biçimi konulduğunda rahatsız oluyorlar. Bunu bir ölçü içerisinde yapıldığında seçmenlere saygı olarak bir davranış kalıbı içinde olacağını düşünüyorum” diye kaydetti.

BANA TEBLİĞ EDİLEN RESMİ BİR LİSTE YOK

Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar’ın listelerin neden geç açıklandığı sorusuna cevap veren Yıldırım “ Son 15-20 günlük süre içerisinde ben çok rahatsız oldum. Samimi bir şekilde sorulan sorulara cevap verdiğim halde bir türlü kabullenemeyen hatta ifademizi bile eleştiren bazı basın mensubu arkadaşlar oldu. Genel merkezimizden bana kadar düşmüş şuana kadar ne resmi bir yazı ne de şifai bir ifade yok. Kamuoyunda bahsi geçen listelerde Ak Parti İl Başkanlığının hiçbir dahiliği yok. Bu listeler doğru mudur değil midir? Sorusuna ben tahminle hareket edecek bir il başkanı değilim. Ben yaklaşık bir tahminde de bulunamam.  Böyle bir siyasi acemilik yapamam. Biz kendi görüşlerimizi genel merkezimize sunduk ama görüşlerimiz nedeniyle bize geri dönüş yapılmadı. Cumartesi günü Genel Başkan Yardımcımız Ömer İleri bey resmi aday açıklamasını bizzat yapacak. Tanıtım gününden bir gün önce telefonla söylenecek. Şahin Şerifoğulları’na  Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan aday tanıtım toplantından bir gün önceden adayımız sizsiniz söylendiği gibi.

PARTİMİZDEN AYRILIP BAŞKA PARTİDEN ADAY OLANLARA BAŞARILAR DİLİYORUM

Aday tanıtımlarınız gecikti. Elazığ’da bazı partiler bunu fırsata çevirerek kritik ilçelerde adaylarını açıkladılar. Sürecin gecikmesi Ak Parti’ye bir dezavantaj mı? Sorusuna cevap veren Yıldırım “ Ak Parti sadece seçim zamanında sahada olsaydı dediklerinizi kabul ederdim. Diğer partiler 10-15 gün önce çalışmaya başlaması çok önemli değil. Bizim sadece adayımız belli değildi. Yoksa biz hep sahadayız. İkisi arasında çok büyük fark var. Bize müracaat edip daha sonra başka partiden aday olan adaylara da başarılar diliyorum. Yolları ve bahtları açık olsun” diye aktardı.

ONLARIN BİR KEZ GİTTİĞİ YERE BİZ 3-5 DEFA GİTMİŞTİK

Sürecin gecikmesi Elazığ Milletvekillerinin ya da Ankara’da görevli olan Elazığlı siyasilerin müdahalesi nedeniyle adayların geç açıklandığı iddiası üzerine Yıldırım “İki kez temayül yapıldı.  Bu dönem ilk kez cumhurbaşkanımız temayül yaptırdı. Bir de  ilin milletvekilleri ve il başkanlarının görüşleri alındı. Bunun amacı her yerde kazanacak adayın belirlenmesi nedeniyle böyle bir yöntem yapıldı. Ben bunu gecikmişlik değil de titiz çalışmanın sonucu olarak bugüne gelindiğini düşünüyorum. Gecikmişlik diye bir şey kabul etmiyorum. Diğer partilerin bir kez gittiği yere bizim 3-5 defa gitmişliğimiz var.

KRİTİK İLÇELERDE İTTİFAK YAPILACAK MI?

Yıldırım “Yapmayı düşünmüyoruz. İttifak yapılacak yerler genel merkezler nezdinde belirlendi.  MHP’nin tek girdiği bizim destek vereceğimiz şehirler var. Onların bizi destekleyeceği şehirler var. Elazığ’da da diğer birçok şehirde olduğu gibi Elazığ’da da diğer cumhur ittifaklarının partileri kendi adaylarını çıkaracak. Ayrıyeten bir ittifak yapmamız söz konusu değil” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.