Yılbaşı Kutlanır mı?

Hristiyanların kutsal bayramı olan Noel her yılbaşı zamanı geldiğinde, yeniden milyonların merak ettiği o soru ile gündeme geliyor: Müslümanların yılbaşı kutlaması caiz mi?

Yılbaşı Kutlanır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sorunun, sorulan kişi kadar soran kişiye türlü türlü cevapları var. Biz bu tartışmaya girmeyelim ancak ilginç bir ilahiyatçı yorumunu birlikte okuyalım.

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan ilahiyatçı Nazif Ay,  "Sen Hz. Muhammed'i kutluyorsan İsa'yı neden kutlamıyorsun? 25 Aralık'a kadar Hazreti dediğin yani saygın dediğin İsa'ya 25'inde neden düşman kesiliyorsun? Noel'i kutlamak Müslümanlar için farz-ı kifayedir diyorum ben. Çünkü sen Hz. Muhammed'i üstün kılıyorsan, Hz. Muhammed'i öne çıkartıyorsan bu Kur'an'a göre yanlıştır. Bakara'nın 285. ayetinde peygamberler arasında herhangi bir fark yoktur diyor. Sen onu kutluyorsan diğerini de kutlayabilirsin."

Adam ilahiyatçı ya... Kendi görüşlerini aklınca nasıl da ayetlerle söylemeye çalışmış.

Be mübarek! Kimsenin Hz. İsa ve onun doğum günü ile peygamberleri ayırmak ve farklı görmekle ilgili bir sorun ve sıkıntısı yok. Yılbaşı eğlencelerini kim Hz. İsa’nın doğumu olarak kutluyor ki ülkemizde ve dünyamızda. Herkesin tek derdi ve maksadı çılgınca eğlenmek, yemek, içmek ve güya yeni yıla mutlu girmek. Hani yeni yıla nasıl girerseniz öyle devam eder batıl inancı var ya. Bütün mesele bu. Kaldı ki  Hz. İsa’nın doğum günü de değil o gün.

Yazının başında söyledik ya. Soruyu soran önemli, soruyu cevaplayan önemli, bunlardan da öte sorunun cevaplandırıldığı TV kanalı önemli. 

Halk Tv. Muhalefet anlayışında level atlatmış ve Diyanete alternatif fetva makamları da  oluşturmuş ve söylemiş  fetvasını. Umarız sol kanatta cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir birine giren Sözcü Tv ile Halk Tv bu konuda da birbirlerini kıyasıya eleştirmezler. Ve yine umarız Sözcü Tv, Halk Tv’yi laikliğe aykırı yayın yapmakla itham etmez. Ederse de çok yanlış yapmış olmaz.