Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?

Eski Harput Devlet Hastanesinin arsası, hayırsever bir aile tarafından sağlık tesisi yapılması şartıyla Sağlık Bakanlığı'na bağışlanmış, bu alanda yapılan hastane uzun yıllar önce SSK, sonrasında da Harput Devlet Hastanesi olarak halkımıza hizmet vermişti. Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesinin ardından mevcut hastane önce boşaltılmış, 24 Ocak 2020 depreminin ardından da ağır hasarlı olduğu gerekçesi ile geçtiğimiz aylarda yıkılmıştı. Yıkımın ardından arsanın hangi amaçla kullanılacağı merak ediliyor.

Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Şehir Merkezi’nde yıllarca hizmet veren Eski Harput Devlet Hastanesi ile Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınmış,  iki hastane binası aylarca metruk bir şekilde boş kalmıştı.

Kapı, pencere gibi bazı malzemeleri çalınan, yasaklı madde kullanan şahısların yuvası haline gelen metruk hastane binalarının akıbetlerinin ne olacağı merakla beklenirken, eski Harput Devlet Hastanesi (SSK) binası bir süre önce yıkılmıştı.

Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?

KAMU BİNASI YAPILABİLİR Mİ?
Yıllar önce ihtiyaç duyulan yeni bir hastane yapılması amacıyla şartlı bağışlanan arazi üzerinde yapılan sağlık binası 1969 yılından, 2018 yılında Şehir Hastanesinin açılışına kadar aralıksız 49 yıl süreyle hemşerilerimize hizmet etmişti.

Eski Harput Devlet Hastanesi arsası, hayırsever bir aile tarafından sağlık tesisi yapılması şartıyla Sağlık Bakanlığı’na 49 yıl aralıksız hizmet veren eski SSK / Harput Devlet Hastanesinin alanının nasıl değerlendirileceği merak ediliyor. Şartlı bağışın gerekçeleri düşmüş olsa bile arazinin kamuda kalacağını ifade eden hukukçular, devletin bu alana okul, ek sağlık üniteleri, Üniversiteye ait sağlık birimleri ya da ihtiyaç duyulan bir kamu binası inşa edilebileceğini dile getiriyorlar.

Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?

YIKIM TAMAM 
Geçtiğimiz günlerde yıkımına başlanılan çalışmaların tamamlandığı, hafriyat kaldırma işlemlerin ise hala devam ettiği ifade edildi.  Yıkım işleminin önümüzdeki günlerde tamamen tamamlanması beklenen araziye bundan sonraki süreçte ne yapılacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?

HAYIRSEVER BİR VATANDAŞ TARAFINDAN BAĞIŞLANMIŞTI
Elazığ’ın merkezinde bulunan ve yıllarca hizmet veren Harput Devlet Hastanesi’nin arsası Dişçi Hayri Sayı ismiyle bilinen hayırsever bir hemşehrimiz tarafından hastane yapımı için “şartlı bağış” yöntemiyle kamuya tahsis edilmiş bir alan olarak biliniyor.  Bu nedenle yıkılan Harput Devlet Hastanesi binasının Hastane olarak değil de başka bir kurum ya da kuruluş tarafından kullanılıp kullanılamayacağı henüz netleşmedi. 

Yıkıldı, Yerine Ne Yapılacak?

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR 
Elazığ’ın Merkezinde bulunan ve halkımıza yıllarca hizmet veren Harput Devlet Hastanesi’nin arsasının hangi amaçla kullanılacağı hakkında kamuoyu açıklama bekliyor.

 Vali Ömer Toraman’ın özellikle yıkım ihalelerinde gösterdiği hassasiyetin  ardından bu arsanın kamu hizmeti için kullanılması yönünde de  girişimlerde bulunması bekleniyor.