Hani Senaryoydu?

Suret-i haktan gözüküp 40 yıl önce ve sinsi planlar yaparak ülkemizi ABD ve diğer ülkelerin müstemlekesi yapmayı amaçlayan hain 15 Temmuz kalkışmasına 'senaryo' diyen kesimlerin, yeri geldiğinde ve sırf belirli çevrelerin  oylarını almak için  nasıl geri vites  yaptıklarını ibretle izliyoruz. 

Hani Senaryoydu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kesimlerin başında ise CHP ve Erdoğan’a muhalif olan kesim geliyor.

Ancak bu ezberi ilginç bir şekilde yine bir CHP’li bozdu. Milli Birlik Günü dolayısıyla CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından anma töreni düzenlendi.

Saraçhane'deki başkanlık binası girişindeki Şehitler Panosu önünde düzenlenen anma programında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ile bazı ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

İmamoğlu’nun  bu törende sarf ettiği ; “15 Temmuz’dan çıkarmamız gereken en büyük derslerden biri de budur ve ne yazık ki bu tehdit henüz ülkemizin üzerinden kalkmamıştır.” cümlesi, bugüne kadar CHP muhitlerinden çıkan ses ve beyanatlara ters düşen bir cümleydi.

Zira bu cümleyle 15 Temmuz’un bir senaryo olmadığı ve dahası tehlikenin hala geçmediği vurgusu yapılıyordu. 

İmamoğlu adına cesurca  fakat CHP’nin yerleşik söylem ve diyalektlerine aykırı bir bakış açısıydı bu çıkış. Belli ki İmamoğlu, CHP’nin kendisini sildiğini gördü ve ezber bozmakla birlikle CHP’yi zor duruma düşürecek bir cümle kurarak kendi yolunu ve kendi önünü kendi açtı.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olma ısrarı ve İBB Başkanlığında başarısız bir performans ortaya koysa da farklı kesimlerin oylarıyla belediye başkanlığını devam ettirmenin adımını atan İmamoğlu, bu gidişle yeni bir parti bile kurabilir.