Yeterli Kar Yağmadı

Hakimiyet Gazetesi, son günlerde hizmet verip vermediği konusunda değişik haberlerin yapıldığı Hazarbaba Kayak Merkezi'nin son durumunu araştırdı. Kayak merkezinin tüm eksikliklerinin giderildiği, lokal noktalarda kayak yapılabildiği halde yeteri oranda kar yağmadığı için pistin profesyonel kayakçıların istifadesine sunulması için yeni kar yağışının beklendiğini, ancak kafeterya başta olmak üzere sosyal tesislerin halkın hizmetinde olduğunu tespit etti.

Yeterli Kar Yağmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/Doğu Anadolu'nun önemli kış turizm merkezlerinden olan İl Özel İdaresi bünyesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistleri bekliyor. 
Manzarası ve yapısı itibari ile ülkemizin sayılı merkezlerinden biri olan  Hazarbaba Kayak Merkezi, 2021 yılının son ayı itibari ile  misafirlerini ağırlamaya başladı. Bin 200 metre uzunluğu ile profesyonel kayakçılarında uğrak mekânı olan tesis, kayak severlerin de en uğrak mekânı olmaya devam ediyor. 

HAZARBABA KAYAK MERKEZİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde  turizmin gözde mekânlarından olan göl manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi’nde, Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sezon hazırlıkları yapıldı. Elazığ’a 30,  Sivrice’ye de 6 kilometre mesafede bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi; Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Siirt ve Muş başta olmak üzere birçok ilden tatil yapmaya gelen vatandaşı ağırlamaya başladı.

ŞİŞ: “KAYAK YAPILMAYA İMKÂN VERECEK MİKTARDA KAR YAĞIŞINI BEKLİYORUZ” 
Konu ile görüşlerini aldığımız İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, tesislerin tüm eksikliklerinin ve bakım-onarımlarının yapılmış ve faal halde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Tesisimiz şuan faaliyette. Ama kayak yapılamamasının nedeni kar yağışının olmaması. Çünkü kar belli bir kalınlıkta yağacak ki kar ezme makinesi onu ezsin ve kayılabilir hale getirsin. Şuan da öyle kalınlıkta bir kar yok. Ama bende hafta sonu ordaydım. Turlar geliyor. İnsanlar sadece kayak yapmak için değil, manzarasını görmek içinde geliyorlar.” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ, TESİSE RAHAT ULAŞIMI  SAĞLAMAK
Tesiste bakım çalışmaları ve güvenlik için ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden  Ali Şiş,“Kafeteryamız halkımıza hizmet veriyor.  Küçükler için kızaklar faaliyette. Şuan da tesisimiz açık. Hafta sonu kar yağışı bekleniyor. İnşallah kar olursa, vatandaşlarımız kayak merkezimizi  daha aktif olarak kullanabilecek. Özel İdare olarak ilk önceliğimiz insanların tesise rahat ulaşımını sağlamaktı. Araç parklarını gerçekleştirdik. Bu yılda orada pist olarak ayrıma gittik. Profesyonellerin kaydığı pist, acemilerin kaydığı pist ve çocukların kaydığı pist olarak. Kar yağdığında bu şekilde olacak. Bakımların yapılması ve güvenlik için ciddi çalışmalar yapıldı.”diye ifade etti. 

OTEL İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPTIRIYORUZ
Tesislerin en önemli eksikliği olan otel ve konaklama için çalışmaların  devam ettiğini   dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, bu sorunun çözümü için  Sivrice imar planı içerisinde bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Otel yapılacak bölgenin  master planı ve fizibilitesinin yapılması gerektiğini dile getiren Genel Sekreter Şiş, “Bu konuda  farklı görüşler var. Geçen hafta bazı uzman arkadaşlar  gelmişti. Erzurum, Kayseri ve Uludağ’daki sistem çok uygun değil. Yani kayak merkezlerinin yanına ya da içine otellerin yapılması çok uygun değil. Otellerin daha aşağıda  olması, insanların teleferik ya da gondol denilen sistemle kayak merkezine götürülmesi daha uygun olur diye bir görüş var. Şimdi biz bir fizibilite çalışması yaptırıyoruz.” dedi.

MACERA PARKI BİZE DEVREDİLDİ
Fizibilite çalışması doğrultusunda doğru bir çalışma yapmak istediklerini ifade eden Ali Şiş,“Bir plan dahilinde çalışma yapıyoruz. O yüzden master planını bekleyeceğiz. Önümüzdeki yılda fizibilite çalışması doğrultusunda doğru bir çalışma yapmak istiyoruz. Acele ile değil doğrusu ne ise onu yapmak istiyoruz. Zipline ve Macera Parkı için ise, biliyorsunuz Macera Parkı geçen hafta bize devredildi. Orada eksiklikler var. Zipline’nin belli kriterleri var. Dev salıncağın belli kriterleri var. Onların güvenliğini sağlamadan açma şansınız yok. O süreç de başladı ve çalışmalara başladık.  Bu tesisleri bahar aylarına hazırlıyoruz. Macera parkı ve Hazarbaba’nın  12 ay açık olmasını ve insanlarımızın gelmesini istiyoruz.”dedi.

AKAR: MİSAFİRLERİMİZ İÇİN TESİSİMİZ HAZIR  
Hazarbaba Kayak Merkezinin kayak alanında  tüm bakım onarım ve eksikliklerinin tamamlandığını ifade eden İl Özel İdare Yatırım A.Ş. Tesisler Müdürü Murat Akar; “Tesisimiz gün içerisinde gelen tüm misafirlerimize  hizmet verecek şekilde  düzenlenmiş durumdadır. Şu anda hem kayak hem kafeterya alanında yeterli personele sahibiz. Hizmetimizi kesintisiz olarak devam ettirmekteyiz.” dedi. 

DÜNYADAKİ GÖL MANZARASINA SAHİP NADİR KAYAK MERKEZLERİNDEN BİRİNE SAHİBİZ
Hazarbaba Kayak Merkezinin Avrupa’dan gelen misafirlerin  çok dikkatini çektiğini ifade eden Müdür Akar; “Özellikle hafta sonları, yüzerlerce kişiyi burada misafir ediyoruz. Tatil olması sebebi ile insanlar akın akın geliyor. Son misafirimiz tesisten çıkana kadar tüm kapasite ve personelleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Yolumuz açık. Anında müdahale ediliyor. Burası iklim şartlarının olumsuzluklarının olduğu bir yer. Hava şartları anında değişebiliyor. Bu sebeple yola anında müdahale eden ekiplerimiz var. Dünyadaki göl manzarasına sahip nadir kayak merkezlerinden birine sahibiz. Aynı zamanda burada Türkiye’nin en uzun Zipline var. Dev salıncak var. Bin 100 metre ile en uzun zepline şu anda Hazarbaba Kayak Merkezinde. Göl manzarası zaten Avrupa’dan gelen misafirlerimizin çok dikkatini çekiyor.” dedi.