YERLERE ATILAN MASKELER SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Uzmanlar, kimyasal atık sayılan maske ve eldivenlerin üzerinde biriken virüsün insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulamasına rağmen cadde ve sokaklarda hatta parklarda kullanılmış eldiven ve maskeler görülmeye devam ediyor.

YERLERE ATILAN MASKELER SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınından  korunmak isteyenlerin neredeyse günlük aksesuarı haline gelen maske ve eldivenler bilinçsiz vatandaşlar yüzünden büyük tehlike yaratıyor.

Sokaklara eldiven ve maske atılmasının büyük risk oluşturduğunu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Yerlere maske atılması çok kötü. Bu şekilde kendimizi koruyamayız. Salgın sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı.Çevrenin ve halk sağlığının korunması adına,kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara gelişi güzel atılmamasını rica ediyoruz.Koronavirüs salgınının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken,kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara,duraklara ve çocuk oyun parklarına atılması toplum sağlığı için tehlike yaratıyor.Maskenizi neden yerlere atıyorsunuz?Onu oradan  temizleyecek insanın hayatı sizinkinden daha mı az değerli?” diye konuştular.