Yerimizde mi Sayıyoruz?

Aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 9 ile elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2023 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait tüketim oranlarını açıklamış.

Yerimizde mi Sayıyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat bölgesinde yer alan illerden Malatya’da yüzde 47,Bingöl ve Tunceli’de yüzde 17 oranında artan elektrik tüketimi,  Elazığ’da yüzde 6 oranında artış göstermiş.

Depremlerde  şehrin önemli bir bölümü yıkılan ve konutlarda elektrik tüketimi önemli oranda azalmasına rağmen Malatya’da geçen yıla oranla yüzde 47’lik bir tüketim artışı söz konusu. Bu artış çok ciddi bir oran. Yine Tunceli ve Bingöl’de  yüzde 17 oranında artan elektrik tüketimi, deprem sonrası birçok ilden göç almasına rağmen Elazığ’da ancak yüzde 6 oranında artış göstermiş. 

Bu durumun elbette birçok izahı vardır ama görünen o ki deprem sonrası Malatya’da ciddi bir üretim ve sanayi atağı oluşurken ilimizde bu durum çok gelişme trendine girememiş.

Malatya’nın yeniden ayağa kalkması ve ihya ve inşası için şehrin topyekûn bir gelişme, üretim seferberliğine girmesi doğal ve gerekli ama bu süreçten belli ki ilimiz firmaları yeterli payı alamamış ya da bu piyasaya çok girememiş. Geçen yıla oranla ilimizde oluşan yüzde 6’lık bir enerji tüketim fazlalığının sebebini de geçen yıla oranla daha sıcak geçen yaz mevsiminde takılan klimalar olduğu düşünülürse şehrimiz yerinde sayıyor sanki. Böyle değilse de bir yetkili bunun sebebini açıklarda bizler de öğrenmiş oluruz.