YENİDEN YÜKSELEBİLİR  

ALTININ YÜKSELME SEBEBİNİN KORONAVİRÜS SALGINI OLDUĞUNU İFADE EDEN ELAZIĞ KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI FİKRET ÇAKMAKÇI, VİRÜSÜN AŞISI ÇIKSA BİLE EKONOMİYE OLUMSUZ ETKİLERİNİN ZAMANLA VE YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKACAĞINI, BU SÜREÇTE ALTINDA BİR DÜŞÜŞ BEKLEMEDİKLERİNİ, ALTININ UZUN VADEDE YATIRIMCIYA KAZANDIRACAK EN GÜVENLİ YATIRIM OLDUĞUNU BELİRTTİ

YENİDEN YÜKSELEBİLİR  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, son günlerde artış gösteren altın fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE YÜKSELİYOR

Başkan Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Altının şuan yükselmesinin nedeni korona virüsüdür. Geçen hafta virüsün aşısı bulundu haberleri altın fiyatlarında biraz olsun düşmeye neden oldu ama bunun asparagas bir haber olduğu ortaya çıkınca tekrar yükselme bandına girdi.” dedi.

UZUN VADEDE ALTINI ÖNERİYORUZ

Altın fiyatlarının şuan için bir düşme göstermediğini ifade eden Çakmakçı, “Altın fiyatlarında önümüzdeki dönemde de bir yükseliş bekliyoruz. Virüsün aşısı çıksa bile ekonomiye etkileri yavaş yavaş ortaya çıkacak. Ondan dolayı da bir düşüş beklemiyoruz. Özellikle uzun vadede yatırımcıya altını öneriyoruz. Günü birlik altın fiyatlarında düşme ve yükselme olabilir. Ama  bunları çok dikkate alarak panik yapmasınlar. Altını yatırım aracı olarak öneriyoruz.” şeklinde ifade etti.

BİR KESİM ÇOK PANİK HALİNDE

Çakmakçı, “Elazığ’da internet ve haberleri takip eden vatandaşlar altının zaten yükseleceğini görüyor. Ama belli bir kesim çok panik halinde. Bugün altın aldıklarında “yarın düşerse çok zarar ederim” gibi düşünce var. Bu tür düşünceleri dikkate almamaları gerekiyor. Altını alan ileriyi düşünsün.” diye ifade etti.

DÜĞÜNLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Şuan çeyrek altının fiyatı 800 lira, yarım altın bin 600 lira tam altın ise 3 bin 250 lira. 24 ayar Gram altın ise 479 lira olduğuna dikkat çeken Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı,Altın fiyatlarının yükselmesinin özellikle düğünleri olumsuz etkilediğini, bu sebeple  geçmiş yıllara oranla bu yıl düğün sayısında önemli bir düşüş yaşandığını, altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

FİYATLARIN YÜKSELMESİ KUYUMCUNUN İŞİNE GELMEZ

Kuyumcular olarak çok verimli bir yıl olmadığını ifade eden Fikret Çakmakçı, “Vatandaşların alım gücü düştüğü için altından biraz uzaklaştı. Altın fiyatlarının yükselmesi kuyumcunun işine gelmez. Çünkü satış olmuyor. Bunun için altın fiyatlarının düşmesi gerektiği kanaatindeyiz, ancak şuan için  altında düşme eğilimi ya da belirtisi çok görünmüyor.”dedi.

DOLARIN YÜKSELMESİ ALTINA İKİ KAT YANSIYACAK

2021 yılında altının yüzde 35 rakamlar da bir artış olacağını ifade eden Başkan Çakmakçı, “Dünya Altın Ticareti Borsası’nın açıklamış olduğu rakamlardır. Kısacası altın fiyatlarında bir düşme beklemiyoruz. Dördüncü çeyrekte özellikle turizm bitecek. Ülke de ekonomi sorunlar biraz daha artacak. Bununla birlikte dolarda yükselişe geçecek. Doların yükselmesi altına iki kat yansıyacak. Tek taraflı değil.”dedi.