Yeniden Refah'ın İsveç Tavrı

AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçiş yapan, partinin Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenen eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'yla seçim ittifakı oluşturduğunu ve seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini dile getirerek şunları söylemiş:

Yeniden Refah'ın İsveç Tavrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 "Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nın içinde. Ayrılma yönünde bir hamle, adım, inisiyatif kullanılmadı. Bu yönde bir irade beyanında bulunulmadı. Doğrularına katkı vermeye, yanlışlarına dur demeye devam ettiğimiz sürece ve bu tutumumuz da rahatsızlık getirmediği sürece Cumhur İttifakının içerisindeyiz" dedi.

İslam'a yönelik saldırıların İsveç yönetimi tarafından göz yumulduğunu belirten Kılıç, TBMM'deki İsveç'in NATO üyeliği görüşmeleri hakkında, "İsveç'in bu haliyle NATO ülkesi olmasını arzu etmiyoruz. İsveç bu yanlışlarından geri adım atmadıkça, geri adımını kurumsallaştırmadıkça kanuni ve yasal düzenlemelerle, mevzuatını bu bağlamda ele almadıkça İsveç, NATO üyesi olamaz. Yeniden Refah Partisi'nin 5 milletvekili TBMM'de yapılacak oylamada Kur'an-ı Kerim saldırılarını meşrulaştıran, teröristleri Türkiye'ye iade etmeyen, Terör örgütlerine yardım toplanmasını himaye eden ve açıkça meşrulaştıran İsveç'i reddedecek" diyerek ittifakta olmalarına rağmen ilkelerinden ödün vermediklerini ortaya koydu.

Yeniden Refah Partisi, son seçimlerde kendine ve tabanına güvenerek kendi aday ve logolarıyla girmenin rahatlığı ve özgürlüğü ile siyaset yapıyor. 

İttifak üyesi olmakla birlikte Ak Parti’yi birçok konuda uyarıyor ve hatta ters yönde fikir bildirebiliyor. İsveç’in NATO üyeliği konusundaki tavrı da oldukça açık ve net…

Siyaseti, daha çok milletvekili kazanma uğruna ilkesizce yapan, ittifak üyesi olmaları dolayısıyla herhangi bir baraj endişesi olmadığı halde kendi logo ve adaylarıyla seçimlere girme yürekliliği ve cesareti gösteremeyen partilere karşın, kendi adaylarıyla seçime girip beş milletvekili çıkarmayı başaran YRP; siyaseti güncel konjonktür üzerinden değil, uzun vadeli ama her halükarda ilkeler ve prensipler üzerinden yapıyor.

Bu duruş ve siyasi anlayış geniş kitlelerce de takdir topluyor ve parti her gün daha güçleniyor ve büyüyor.