Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

İki yıldan beri sürdürdüğü planlı ve etkin çalışmasının semeresini toplayan İdris Alan, ezici bir farkla ikinci kez Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildi.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/İlimiz ekonomisinin  ve kalkınmasının en önemli kurumu olan ETSO seçimleri yapıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5174 sayılı TOBB kanunu gereğince 2022-2026 dönemini kapsayacak seçimleri Koç İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

SAĞDUYU VE HOŞGÖRÜ HÂKİMDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için iki isim yarıştı. Daha önce adaylığını açıklayan Selçuk Tüfenkçi’nin adaylıktan çekildiği  açıklamasının ardından İdris Alan ve Ali Şekerdağ yarıştılar. 

Sabah 8’de başlayan oy verme işlemi 17’ye kadar devam etti.Oy  verme sürecinde iki adayın ekipleri arasındaki hoşgörü ve karşılıklı  nezaket gözlerden kaçmadı.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

SANDIĞA GELENLERİ ADAYLAR KARŞILADI

Oy verme işlemi devam ederken oyunu vermek için Koç ilkokuluna gelen üyeleri adaylar bizzat karşıladılar. Her iki adayı destekleyen grup üyelerinin samimi sohbetleri ise seçimlerin demokratik bir olgunluk içerisinde geçmesinin göstergesi oldu.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

ELAZIĞ “İDRİS ALAN” DEDİ

Oy verme işlemlerinin ardından Saat 17’de oy kullanılan 14 gruba ait sandıklar açıldı ve oy sayım işlemine geçildi.Açılan sandıklar sonucunda 14 gruptan 12 grubu İdris Alan kazanırken 1 grubu ise Ali Şekerdağ kazandı. Eşit oyun çıktığı bir grup için ise  seçim kurulunun gözetiminde yapılacak kura sonucu belirlenecek.

ALAN: “KAZANAN ELAZIĞ”

Yapılan seçim sonrası ETSO başkanlığına ikinci kez seçilen İdris Alan, sandık bölgesinde açıklamalarda bulundu.

 Elazığlı üyelere teşekkür eden Başkan Alan, “Bizlere destek veren isimsiz kahramanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 2018 Nisan ayında biz bu seçimi kaybettiğimiz zaman onun rövanşını almış olduk. 12-2. Onlar 11-3 kazanmıştı. Burada kaybeden yok. Kazanan Elazığ.” dedi.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

“KAYBETMENİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Kaybetmenin ne olduğunu bildiğini ifade eden ETSO Başkanı Alan, “Hepsi birbirinden kıymetli olan ekibimiz ciddi bir mücadele verdiler. Bizleri izleyen komite üyelerinin eşlerine selamlarımı gönderiyorum. Kendi eşime de selam gönderiyorum. Ben 4 aydır evime gitmiyorum. Haklarını helal etsinler.” dedi.

KURA, İL SEÇİM KURULU GÖZETİMİNDE ÇEKİLECEK
 5. komite seçim sonuçlarının 99-99 eşit çıktığına dikkat çeken Alan, “Bu eşitlik üzerine sandık başında kura çekildiğini ancak bunu kabul etmediklerini dile getirerek,“Buna Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Yukarıda kura çekmişler. Onu biz kabul etmiyoruz.”dedi.

Yeniden Alan, Yeniden Elazığ

ELAZIĞ’IN ASLANI, ETSONUN ALAN’I

Seçimlere bir ekip ruhu ve takım disiplini ile hazırlandıklarını dile getiren Alan; “Bu bir ekip işidir çok şükür kazandık. Hepinizden Allah razı olsun. Biz televizyon programında ‘Elazığ’ın bir aslanı var dedik’. Sorunlara çözüm üreteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Elazığ’ı hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi.

“14-0 ALACAĞIZ DEDİĞİMİZDE BİRİLERİ İNANMAMIŞTI”

 Kanal Fırat ve Kanal 23 canlı yayınında seçimleri 14-0 alacaklarını ifade ettiğinde birilerinin  bu beyanları afaki bulduklarını ifade eden Alan;  “2 komite ile kaybettik. Keşke biraz daha yüklenseydik 14-0 kazansaydık. Diğer arkadaşlarımız da kaybetmedi. Onları  da farklı gruplarda destekleyeceğiz.” dedi.

“ELAZIĞ’IN BEKLEYEN SORUNLARI VAR”

Geçmişte yaptıkları hizmetlerin bugünden sonra yapacaklarının teminatı olduğuna dikkat çeken Alan;  “Biz 6. Bölge teşviklerini aldık. Elazığ’ın bekleyen sorunları var. Biz milletvekilleriyle, belediye başkanımızla, valimizle birlikte sorunları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

COŞKULU KARŞILAMA

Koç İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen ETSO seçimlerini ezici bir üstünlükle kazanan İdris Alan, seçim çalışmalarını yürüttüğü Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçerek tebrikleri kabul etti.

 Başkan Alan, Seçim koordinasyon merkezinde üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.  Başkan Alan, “Bundan sonraki süreçte biran önce yönetimimizi belirleyerek söz verdiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz” dedi. 

“ELAZIĞ’IN YİĞİT BİR BAŞKANI VAR”

Elazığ insanının yiğit, mert ve aslan olduğunu ifade eden Başkan Alan, “Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonra onların yiğit bir başkanı var. Yiğit Elazığ’ın yiğit bir başkanı var.” dedi.

İLİMİZ YÖNETİCİLERİ VE SİYASİLERİYLE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

“İlimiz vekilleri ile belediye başkanları ile valisi ile muhalif milletvekilleriyle Elazığ’ın sorununu, problemini çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Başkan Alan, “Öncelikle yönetimimizi belirleyeceğiz. Ondan sonra bir stratejimiz var. Bir ARGE ekibimiz var. Ona göre televizyonlarda ve kamuoyuna ne proje vaat etmişsek bunları tek tek yapıp gerçekleştireceğiz” dedi.