Belözoğlu'ndan Ders Alınmalı

Süper Lig'de Galatasaray'a 7-0 kaybeden Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu maçın ardından hem spor hem de siyaset camiasının ders alması gereken önemli tespitlerde bulundu.

Belözoğlu'ndan Ders Alınmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belözoğlu, farklı yenilgi sonrası hiçbir mazerete sığınmayıp önce yenen takımı ve hocasını tebrik etti sonunda da tüm suç bende diyerek büyük bir olgunluk gösterdi:

Belözoğlu; "Galatasaray'ı tebrik ederim, oyuncuların seviyesini gösterdiler. Teşekkür ederim. Bundan ders çıkaracağız. Haddimizi bilmemiz gerektiğini gösterdiler. Galatasaray'ı ve Okan Hoca'yı tebrik ederim. Baskıya karşılık veremedik. Sorumlusu benim. Hem oyuncuların hem de bizim almamız gereken dersler var. Söyleyeceklerim bu maç için bu kadar." diyerek, spor tarihi kadar siyasetçilerin de örnek ve ilham almaları gereken bir olgun yaklaşım sergiledi.

Belözoğlu’nun bu yaklaşımı keşke 12 kez seçim kaybettiği halde hala meydanlarda dolaşan siyasetçilere de değse. 

Bu yaklaşım keşke olası olumsuzluk ve hezimetleri bile bile “ben olmazsam olmaz” gibi bir şahsi hırsın peşinde koşan siyasilerimize de değse.

Bu yaklaşım, kendi görev alanında hiçbir başarısı olmayan  fakat kamera ve ekranın şehvetine kapılıp farklı hayaller kuran bazı bürokratlara da değse.

Sözün sonunda biz de Galatasaray’ı tebrik ediyoruz ancak Belözoğlu’nu bu özgüveni ve ezber bozan çıkışından dolayı iki kere tebrik ediyoruz.