YENİ YATIRIMLAR YOLDA

ELAZIĞ'IN PROBLEMLERİNİ YAKINDAN BİLEN VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARINI BÜYÜKŞEHİRLERDE DE SÜRDÜREN VALİ KALDIRIM, ŞEHRİN İDARİ VE EKONOMİK DİNAMİKLERİ İLE BİRLİKTE YENİ YATIRIMLAR İÇİN İSTANBUL'DA

YENİ YATIRIMLAR YOLDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden beri şehrin problemlerine kayıtsız kalmayan ve çözüm odaklı adımlar atan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilimize yeni yatırımlar kazandırılması noktasında da her fırsatta görüşmeler yaparak iş adamlarına şehrimizin avantajlarını ve imkânlarını anlatarak yatırıma davet ediyor.

YENİ YATIRIMLAR

Geçtiğimiz aylarda şehrimizde 2.500 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının temelinin atıldığını kendi sosyal medya hesabından duyuran Vali Kaldırım, bu müjdenin ardından bu kez de İstanbul’dan bir müjdeyi daha paylaştı.

İlimize yeni yatırımcılar çekme noktasında sürekli görüşmeler halinde olan Vali Kaldırım ve beraberindeki heyet İstanbul’da bulunan ve  ilimizde yatırım yapmayı planlayan 10 firmanın yetkilileri ile yatırım süreci hakkında görüşmeler  yaptılar.

NİSAN AYINDA İLİMİZİ ZİYARET ETMİŞTİ

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın daveti üzerine geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Elazığ’ı ziyaret eden Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Hadi Karasu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  bu kez İstanbul’ da TGSD Genel Merkez binasında Elazığ heyetini ağırladı.

Türkiye’nin tekstil sektöründeki önemli firmaları yatırım için ilimize   davet eden Elazığ heyetinde;   Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,  Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk,  Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu yer aldı.

KARASU: “YATIRIM MODELİNİ GÖRÜŞTÜK”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Hadi Karasu ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılan toplantıda Elazığ’a yapmayı planlayan 10 firma yetkilisi ile yatımların modeli görüşüldü.

Yapılacak tekstil sektörü yatırımları ve uygulanacak modeli tekraren görüşmek üzere bir araya geldiklerini anımsatan TGSD Başkanı Hadi Karasu, yatırım için gelecek sektör temsilcisi iş adamlarımıza sağlanacak destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

VALİ KALDIRIM: “YATIRIMCIYA BÜROKRARTİK SORUN YAŞATILMAYACAK”

Elazığ Valiliği olarak ilimize yatırım için gelen işadamlarına tüm imkanlarıyla gerekli desteği vereceklerinin altını çizen Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Devletin sunduğu imkanlardan yararlanmaları noktasında hiçbir sorun ya da sıkıntı yaşanmayacak. Elazığ’ımıza yatırım yapmak için, istihdam oluşturmak için gelecek olan tüm yatırımcılarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum" dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “DESTEKÇİLERİ BİZ OLACAĞIZ”

Elazığ Belediyesi olarak şehrimize yatırım yapıp istihdama katkı sağlayacak değerli iş adamlarının sürekli yanında olacak ve destekleyeceklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  sürdürülen bu çalışmanın Elazığ için ve yatırım yapacak firmalarımız için güzel sonuçlar getireceğini, ilimize yatırım için gelecek değerli iş adamlarımıza belediye olarak bütün imkanlarımızla yanlarında ve daima destekçileri olacaklarını ifade etti.

ARSLAN: “SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ”

OSB'ye uygulanacak yatırım modeli çalışmasında kurumlarının etkin bir rol üstleneceğini vurgulayan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan da, "Elazığ’ a yatırım için gelecek TGSD üyeleri ve değerli iş adamlarımızın hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadan gerekli alt yapı ve bürokratik işlemlerini bir an önce sonuçlandırarak, yatırımlara başlanması için Elazığ TSO’nun bütün imkânlarını seferber edeceğimizi, taahhüt ediyorum" diye konuştu.

SÖZDE KALMASIN

Elazığ Valisi, Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin büyük bir özveri ile gelecek yatırımlara kucak açacaklarını söylemelerinin söylemde ve toplantıda ifade edildiği gibi kalmaması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, yatımcıların en küçük bir sorundan hareketle yatırımlarından vazgeçmelerinin mümkün olduğunu ifade ederek, bir vali yardımcısına sadece yatımcılarla görüşerek  onların sorununu ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile süratle çözmesi görevinin verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.>

Sorunlarını tek tek kurumlarla görüşme ve pürüzleri giderme noktasında bir vali yardımcısının sürekli sahada ve işadamlarımız ile ilgili kurumlar arasında koordinatörlük görevi üstlenmesiyle birçok problemin aşılacağına vurgu yapan vatandaşlar, kurumlar da yaşanabilecek olumsuzluklar yüzünden  birçok yatırımcının şehri terk etmemesi için bu uygulamanın  hayata geçmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

YATIRIM OFİSİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Geçmiş yıllarda valilik bünyesinde oluşturulan  Yatırım Ofisi’nin çalışıp çalışmadığını,  halen var olup olmadığını bilmediklerini ifade eden vatandaşlar,  bu ofislerin yatırımcıyı ve psikolojisini anlayan uzman elemanlarla güçlendirip faaliyete geçirilmesinin oldukça isabetli olacağını belirtiyorlar.