YENİ SGK BİNASI ''TAMAM''

SGK Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ SGK BİNASI ''TAMAM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/SGK Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer,Elazığ’da yeni yapılacak SGK binasının ihale sürecinin tamamlandığını ifade etti.

24 TEMMUZ’DA  İHALESİ YAPILDI

Tuncer,yaptığı açıklamada,’’Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak ikisi ilçemizde Karakoçan ve Kovancılar Sosyal Güvenlik Merkezi ve Elazığ İl Merkezi’nde olmak üzere toplam 4 Sosyal Güvenlik Müdürlük binamız var. Kovancılar Sosyal Güvenlik Merkezi kendimiz ait binamız, Karakoçan ise kiraladığımız binada hizmet vermekte. Sosyal güvenlik Merkez binamız hali hazırda eski BAĞKUR Hizmet Binası dediğimiz binada sağlık, iş ve işlemlerini yürütmekte. Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binamız toplamda 6 bin 100 metrekare kullanım alanına sahip olmakla birlikte Elazığ’ımızın sosyal ve güvenlik anlamında gerek personel iş ve işlemleri gerekse sunduğumuz sosyal güvenlik hizmetlerine yeterli gelmiyordu. Sosyal hizmetlerin sunulmasına engel teşkil ediyordu. Dolayısıyla 2017’de Kalkınma Bakanlığı Yatırım Programına 13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde kapalı alanı ve otopark alanı hariç olacak şekilde bir yatırım programı olarak yer aldı. Bunun ihalesini 24 Temmuz’da yaptık. Ankara’da İnşaat Emlak Daire Başkanlığınca ihalesi yapıldı.’’dedi.

600 İŞ GÜNÜNDE BİTİRİLECEK

Ayhan Tuncer,’’Bu süreçte, ihalenin yapılması sözleşme safhası, ilan ve EKAP’ta kaydı belli bir süre aldı. Şuan inşaatımızla ilgili yer teslim safhasındayız. Yarın veya öbür gün yer teslimini yapıp en kısa zamanda inşaatına başlayacağız. İhale sözleşmemizde toplam 600 gün iş bitirme süresine sahip. Bittiği takdirde, Elazığ’ımıza müşteri memnuniyetini, vatandaş odaklı hizmet sunma kapasitesi yönünden modern anlamda bir Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü binası kazandırmış olacağız. Bu bizim açımızdan yoğun bir süreçti. Toplam metrekare ve yatırım ödeneği anlamında 13 bin 170 metrekare dekore edilecek bir inşaatın yapılması noktasında büyük çaba ve gayretlerimiz olsun, siyasilerimiz olsun, Sayın Valimizde dahil. Bu projeyi sonlandırma safhasına getirdik. Bin 867 metrekare oturum alanına sahip, toplamda 13 bin 170 metrekare iki kat bodrum zemin ve 4 katı olmak üzere modern bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü inşaatını kazandırmış olacağız.

ELAZIĞ’IN UZUN SÜRE İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önemli bir hizmeti gerçekleştirdiğini ifade eden Tuncer,sözlerine şöyle devam etti:’’ SGK,Gerek arşiv ihtiyacı gerekse personel açısından yoğun çalışan kurumlarımızdan biri. Hali hazırda biz Elazığ Merkez’de büyük bir arşiv kiraladık. Sağlık incelemelerimiz  kaynaklı, dekont olarak kullandığımız artık dolma noktasına gelen ve ikinci bir arşiv arayışına geçmiştik. Eğer 12 bin metrekare olarak proje gerçekleşmiş olsaydı, bodrum tek kata inecekti. Bu da arşiv yapma ihtiyacından uzak kalmamıza neden olacaktı. Bizde bu olasılığı göz önüne alarak tek kat bodrum yerine 2 kat bodrum olacak şekilde 13 bin 170 metrekareye tekabül edecek bir inşaat olması gerektiği üzerine çalıştık. Sağolsun Kalkınma Bakanımızın girişimiyle bu yüzde 10 arttırıldı. Hem maliyet hem de metrekare olarak 13 bin 170 metrekareye çıkarılması yönünde revize edildi. Ve 2017 yatırım programında yüzde 10 arttırıldı. Yani 13 bin 170 metrekare olacak şekilde yer aldı. Bu haliyle de Elazığ’ımızın uzun süre Sosyal Güvelik Alanında ihtiyacını görecek kapasitede olacağını düşünüyoruz.’’dedi.