Yeni Şafak'a yakışmadı

Yeni Şafak'a yakışmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Zor zamanda konuşmak ciddi bir iştir. Böylelikle şunu demiş oluyoruz: ''Alışmasın gözlerim/ Dünyanın karanlığına.'' Diyordu ya İbrahim Tenekeci. Gerçekten de zor zamanda konuşmak zor olduğu kadar, doğruyu konuşmak ve vicdanın sesi olmak da çok zor.

Bilgi kirliliği yanında alabildiğince dezenformasyon ve manipülasyona da maruz kalıyor insan. Haber,  geldiği kaynağa göre mesaj yüklenip sürülüyor piyasaya. Ne etik var ne objektiflik. Ne kadar vurursan o kadar hizmet etmiş oluyorsun bulunduğun mahalleye.

Konuya gelelim. Yeni Şafak Gazetesinde bir haber.

“Oğlunun şirketine İBB'den ihale aldığı ortaya çıkan CHP'li Gürsel Erol'dan İmamoğlu'na teşekkür ziyareti

Oğluna ait şirketin İBB'den 39.957.893,54 TL'lik ihale aldığı ortaya çıkan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir fotoğrafını paylaşan Erol, paylaşımına "Teşekkürler Sayın Genel Başkanım, teşekkürler Sayın Ekrem İmamoğlu." notunu düştü. Erol'un bu paylaşımı, "İBB'den ihale alan Gürsel Erol'dan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na teşekkür ziyareti" şeklinde yorumlara sebep oldu.”

Haber bu, yorum bu.  Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na Gürsel Erol’un neden teşekkür ettiği haberde böyle verilmiş. Yani İBB’den aylar önce aldığı bir ihale için beklemiş beklemiş ve teşekkürü Elazığ’da yapmış Gürsel Erol.

Allah’tan Elazığlılar gibi haberin tümünü okuyanlar, Erol’un ilimize bir okul kazandırdıkları için Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na teşekkür etiğini biliyor.

Gelelim ihale konusuna. Yine birçok kişi bilir ki Gürsel Erol, 1990’lardan beri özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığından, Vakıflar Genel Müdürlüğünden ve  yerel yönetimlerden restorasyon ihaleleri alıyor. Şirketinin bu konulardaki belgeleri ve iş bitirme miktarı oldukça yüksek.

Ve Erol, 1990’dan beri ülkeyi yöneten tüm iktidarlar döneminde ihaleler aldı. Hatta Ak Parti döneminde Harput kalesi restorasyon işini de alıp tamamladığını Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un  “Harput Kalesinde yaptığın restorasyon ortada, taşlar birer birer dökülüyor” eleştirisinden öğrenmiştik. Demek ki Erol, Ak Partinin 20 yıllık iktidarı döneminde de çok sayıda ihale almış.

İhaleye katılım şartlarını yerine getiren ve şartları tutan her firma gibi Erol’un firmasının diğer firmalar gibi ihale girmesi ve uygun teklifi verip almasından daha doğal ne olabilir ki?

Gelelim teşekkür meselesine. Yine Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’la yaşanan bir söz düellosundan hareketle şehrimiz Gürsel Erol’un girişimleri ve gayretleri ile CHP’li üç Büyükşehir belediyesinin üstlenmesiyle üç okul kazanmış ve bunların ilkinin temeli geçtiğimiz Salı günü Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun da katılımlarıyla atılmıştı.

CHP Milletvekili Erol’un 240 milyon TL değerindeki dev okul kampüsünün yapılması dolayısıyla Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na teşekkür etmesini, İBB’den aldığı ihale için yaptığını yazmak Yeni Şafak’a hiç ama hiç yakışmadı.

Bir neslin fikri oluşumu ve tekâmülünde önemli görevler ifa edip müspet etkiler bırakan bir gazete böylesi bir dezenformasyona girmemeliydi.

Ne diyordu Yeni Şafak’ın her dem üstte tutmaya çalıştığı kutsal çağrı: “ Birilerine olan kininiz/nefretiniz sakın sizi adaletsiz davranmaya itmesin"

Ve yine birilerine olan düşmanlığınız, böylesine zor bir zamanda yılların Yeni Şafak okuru olarak bizleri de bunları yazmaya yöneltmesin.

Şimdiden sonra artık kim inanır ve güvenir Yeni Şafak’ın objektifliğine ve basın etik değerlere bağlı kaldığına.