Ağlayan Karamollaoğlu

Ağlayan Karamollaoğlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 6'lı masada konuşulan konulara değinmiş ve “Kaybedersek ne yapacağız konusu hiç konuşuluyor mu?" sorusu üzerine Karamollaoğlu, "Hiç konuşulmuyor. Enteresan herkes 'Kesin kazanacağımız' görüşünde. Biz kazanırız, kazanacağız." dedi.

Sunucunun, "Şaşırdım ama hiç kaybetme ihtimalinin üzerinde konuşulmamasının" demesi üzerine Karamollaoğlu, şu yanıtı vermiş.

"Kaybedersek şimdi bunu ne konuşacağız. Kaybettik, ne yapacağız. Oturup ağlayacağız. Bunun üzerinde bundan dolayı durulmuyor. Hiçbir zaman bu konu bizim gündemimize gelmedi."

Karamollaoğlu’nun “Kaybedersek oturup ağlayacağız” elbette ironi olarak söylenmiş ve biraz da olaya espri katılmış bir cümle.

Seçimleri hangi ittifak kazanırsa kazansın ister istemez kaybeden tarafta bir hüzün ve moral bozukluğu yaşanacak. Bu seçimlerin daha doğrusu her yarışın doğasında olan bir sonuç.

Ancak seçimlerde hangi ittifakın kazanacağı ve kaybedeceği değil, ülkenin ne kazanıp kazanamayacağı.

Her iki ittifak da ülkenin geleceği için kendilerinin kazanması halinde Türkiye’nin kazanacağını iddia ediyor.

Cumhur ittifakı Türkiye’nin kazanması başlığı altına milli çıkarları ve ülkenin beka sorununu yerleştirirken, Millet ittifakı daha çok ekonomiyi ve hayat pahalılığını koyuyor.

Biri geçici bir sorun, diğeri ise bağımsızlık sorunu. Biri vatanın bütünlüğü ve tüm şer odakları ile mücadeleden söz ediyor diğeri ise “Ekonomi çok kötü” diyor.

Biri, PKK’ya sınırsız destek veren ülkelerin desteğini ve onayını almış bir ittifakın ülke için bir tehdit olduğunu söylerken  bir diğeri ise milli duruşla milli bir kalkınmadan söz ediyor.

Karamollaoğlu,  aslında çok doğru söylüyor. Millet ittifakı kaybederse en çok zararı görecek ve belki de siyasi hayatı bitecek bir isim.

Her türlü zararlı yapı ile  birlikte hareket eden, milli ve manevi değerler konusunda duyarsız olan bir oluşumun kaybetmesi kadar kazanması da Karamollaoğlu’nu üzecek  gibi görünüyor.

Birkaç aya kadar ittifaktan çıkarılması  beklenen Karamollaoğlu üzülmek  istemiyorsa bizzat kendi çekilir bu oluşumdan ve YRP gibi kendi ilkeleri ile  seçime girer ve  aldığı oylarla puan toplar. 3-5 milletvekilim olacak diye bu kadar da etkisiz kalmaya ve  partiyi bitirmeye değmez.