YENİ KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

YENİ KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/6 Ocak 2014'te yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin 2019 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflenmesinden dolayı çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesinin ardından mevcut köprünün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğünce 6 Ocak 2014'te yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi" sürüyor.

 

LİTERATÜRDE 4. SIRADA YER ALIYOR

Proje kapsamında yapılan modern köprü, ters Y şeklinde tek pilon (betonarme kule) ve maksimum açıklık olarak literatürde 4. sırada yer alıyor. Büyük ölçüde yerli teknoloji ve iş gücü kullanılarak yapılan uzunluğu 660, pilon yüksekliği 168,5, arka temel bloğu  180, orta açıklığı 380 ve genişliği ise 24 metre olacak köprü, 4 şeritli olarak ulaşım hizmeti verecek.

 

KARAKOL BİNASI İNŞAATI DA BULUNUYOR

Ayrıca Proje bünyesinde bunların haricinde; 3 katlı toplam 1200 m2 kapalı alanlı Karakol Binası İnşaatı, önemli miktarda Toprak İşi, Nato Boru Hattı deplasesi, Kavşak İmalatları, Menfez ve Altgeçit imalatları, Elektrik–Aydınlatma işleri, Mekanik Soğuk Karışım ve Sıcak Karışım Asfalt imalatları ve Oto-korkuluk imalatları mevcut.