Yeni Bir Kaos Olmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün satışları Pazartesi günü başlıyor.

Yeni Bir Kaos Olmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar; makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezini indirimli fiyatlarıyla satın alabilecek.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 35’lere varan indirimlerinin piyasaya nasıl yansıyacağı ve özellikle her köşe başında bulunan zincir market fiyatlarına nasıl etki edeceği merak ediliyor.

Erdoğan; “Bazı zincir marketler vesaire onlar da kendilerini buna göre ayarlayacak." cümlesi de bunun ipuçlarını veriyor.

Tarım Kredi Marketlerinde Pazartesinden itibaren yüzden 35’lere varan indirim sonrası muhtemelen bir izdiham yaşanacak. Ve bununla birlikte ihtiyaçtan daha çok miktarda ürün satın alınması yönünde tüketicide bir eğilim olacak.

Bu sorunun giderilmesi için öncelikle Tarım Kredi marketlerine ürün tedarikinde bir sorun olmaması, bununla birlikte vatandaşta da ucuz ürüne yönelik ihtiyaç üzerinde bir talep olmaması lazım. Bu iki konuda hassasiyet gösterilmezse yeni bir kaos ve kargaşa olur ki bu da yeni mağduriyetler doğurur.

Bunların yaşanmaması için hem Tarım Kredi Market yöneticilerine hem de bizlere görev düşüyor.