Bürokrat Verelim!

Elazığ'ın kurulduğu 2001 yılından bugüne 21 yıl süreyle Ak Parti'ye verdiği yüksek orandaki oy ve desteğin karşılığı olarak bir bakanlık görevi verilmemesi konusu sık sık gündeme gelir. 

Bürokrat Verelim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte tüm iktidarlarda bakanlık alan Elazığ, Ak Partinin 21 yıllık uzun bir iktidar döneminde bu şerefe nail olamadı.

Tabi bu konuya;  “Ak Parti’den seçilenler arasında bakanlık yapacak düzeyde donanımlı biri oldu mu ki?” gibi bir yaklaşım ve açılım getirenler de var ama sonuçta bir gerçek daha var ki o da koca bir 21 yıl ve sıfır bakanlık…

Ak Parti belli ki bu eksikliği kendisi de gördü ki “Bakan veremedik, açığımızı bürokratla kapatalım” yaklaşımıyla Elazığlı isimleri önemli mevkilere getiriyorlar.

Özellikle son birkaç gün içinde yapılan atamalar ve terfilerle, ilimizden yetişen birçok isim; askeriyede, emniyette, mülki amirliklerde ve üst düzey görevlere atandılar.

Birçoklarının ismini yeni duysak ve bugüne kadar şehirle çok irtibatları ve ilişkileri olmasa da sonuçta bu toprağın insanlarının ülkeye önemli noktalarda hizmet etmesi gurur duyulacak ve memnun olunacak bir olay.

Elazığlının dürüstlüğü, çalışkanlığı, mertliği ve vatanseverliğiyle yöneticilik birleşirse ortaya mükemmel bir idarecilik örneği ortaya çıkar ki bundan da en çok Türkiye fayda görür.

Önemli görevlere atanan hemşerilerimizi kutluyor ve başarılar diliyoruz. Ancak kendilerinden bir istirhamımızı da tüm şehir adına ifade ediyoruz. Önemli görevlerde bulunuyorsunuz ve göreviniz gereği ülkenin çok saygın, varlıklı ve etkin ismiyle muhatap oluyorsunuz. Bu süreçte oluşan dostluklarınızın ve güçlü firmalarla olan diyaloglarınızı şehrimize yansıtacak projeler geliştirin. Örneğin bir firma kendi adıyla bu şehre spor salonları, okul, kütüphane, bayanlara yönelik merkezler açabilir. Bu hem firmalar hem şehrimiz hem de vesile olduğunuz için sizlere şükran duyguları oluşturur ve birliğimiz daha çok pekişir. İkili ilişkileriniz ve özel dostluklarınızla bu tür hayırlı işlere vesile olacağınıza inanıyor ve başarılar diliyoruz.