Taha Yusuf SARIGÜL

Mesele rektör değil siz daha anlamadınız mı?

Taha Yusuf SARIGÜL

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atamasından sonra ortalık karıştı. Belli şer odakları tarafından konsolide edilen provakatörler tarafından sergilenen oyun bize hiç yabancı gelmedi. Çünkü biz bu filmi daha önce izlemiştik. Rektör'ün liyakati ile ilgili kimsenin aklında soru işareti yok. Zira ODTÜ mezunu olup, sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, İstinye Üniversitesi ve Haliç Üniversitelerinde rektörlük görevi yapmış daha önce.


 Peki nedir sorun olan. Sorun şu; Prof. Dr. Melih Bulu daha önce Ak Parti'den milletvekilliğine aday adayı olmuş. Malum cenah için tek sorun bu. Bu yüzden istemezük deyip başladılar provakasyona. Öğrencileri de bu provakasyona alet ettiler demeyeceğim. Çünkü göz altına alınan 159 kişiden sadece 7 kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Provokasyonu gerçekleştirenler bildiğiniz terörist. Hepsi envai çeşit terör örgütüyle doğrudan ilişkili veya iltisaklı. İstanbul Valiliği'nin yaptığı resmi açıklamada bu bilgiler var. İsteyen bakıp görebilir. 


 Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık 15 bin öğrenci okuyor. Rektörü bahane edip protesto yaptığını zanneden Boğaziçili öğrenci sayısı ise yedi. Yedi kişiyle ancak halı sahaya gidilir. Düşünebiliyor musunuz sadece yedi kişi. O halde her öğrenci grubu gitsin istemediği rektörü alaşağı etmeye çalışsın. Hem de antidemokratik ve şiddet içeren illegal yöntemlerle. Bunu yapanlara öğrenci denemez. Bunlar açıkça teröristtir, piyondur, maşadır. Maşayı tutan ve bu teröristleri destekleyen derin güçler vardır. Bunları destekleyenler AB fonlarıyla beslenen işbirlikçi bir takım vakıf, dernek ve kuruluşlardır. Bunların iyi irdelenmesi ve denetlenmesi gerekir. Özellikle Almanya ve ABD bu işin arkasındadır.


 Yerelde ise bakıyorsun Erdoğan'a karşı her seçimi kaybedip umudunu demokrasi dışı yöntemlere bağlayanlar bu provakasyona dört elle sarıldılar. CHP'yi, HDP'yi anlarız da diğerlerine ne oluyor. Stratejik sinsi Davutoğlu, Kendine bile Deva olamayan Babacan, Tabanıyla 180 derece farklı olan Karamollaoğlu... 
  LGBT bayrakları ile gösteri yapan, Kabe'nin resmini yerlerde sürüyen bu azgın azınlığın neyine destek oluyorsunuz! İktidar hırsı bu kadar mı kör etti sizi! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise rektör Melih Bulu'yu istifaya davet etmiş. Bir sen eksiktin. Sana mı kalmış bu teröristleri savunmak. İlk defa mı bu şekilde rektör atanıyor. Ya da şimdiye kadar aklın neredeydi. İp'liler buymuş demek ki. Zira Cumhurbaşkanı adayı olarak gördükleri bilge insan Mansur Yavaş da buymuş. 


Bakıyorsun bu teröristleri ve olayı sahiplenenler kimler diye. Fetöcüler, Dhkp-cliler, Pkklılar ve Chpliler ve dostları... Sosyal medyadan hep bir ağızdan saldırmaya başladılar. Yüz yıl önce Sultan Abdülhamit Han'ı tahttan indirenlerin dillerinde "Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" sloganları vardı. Yüz yıl sonra Türkiye tam ayağa kalkmaya başladı. Bunların sloganı yine aynı. "Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" Hepsi bir ağızdan aynı sloganı twet olarak atıyorlar.


Eski Türkiye'de rektör atamaları çok farklı mı oluyordu sanki. 1 oy alan kişiyi rektör atıyordu Ahmet Necdet Sezer. Hiçbir öğrenci gidip de rektörlüğü basmıyordu. Şiddete ve illegal işlere başvurmuyordu. Şimdi Erdoğan'ın oluşturduğu demokratik ortam sayesinde yine Erdoğan'a saldırıyorlar. 
Mesele Rektör değildir yani. Bunu herkes çok net biliyor. 


Mesele Ebrehe'nin torunlarının hazımsızlığıdır. Mesele Lut Kavmi'nin günümüzdeki temsilcileri ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ümmetinin mücadelesidir. 
Allah'a emanet olun.
 

Yazarın Diğer Yazıları