Taha Yusuf SARIGÜL

Bir Dava, Bir Sevda: Eğitim-Bir-Sen

Taha Yusuf SARIGÜL

Geçtiğimiz Pazar günü Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu şube olarak 7. Olağan Genel Kurul öncesinde delege seçimimizi gerçekleştirdik.  Pazar günü olmasına rağmen yoğun bir katılım ile gerçekleşen seçim dostluk ve kardeşlik içerisinde adeta bir şenlik havasında gerçekleşti. Mevcut başkanımız Sn. İbrahim BAHŞİ ve Öğretmenevi müdürü Sn. Atilla YILMAZ'ın aday olarak yarıştığı delege seçimini sayısal olarak İbrahim BAHŞİ kazansa da esas kazanan 4500'e yaklaşan üye sayısıyla  özelde Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube, genelde ise Eğitim-Bir-Sen davası olmuştur. Kazanan Atilla Yılmaz da olsa İbrahim Bahşi de olsa 4500 üye için hiçbirşey farketmeyecekti. Çünkü bizim kültürümüzde ayrı-gayrı, ikicilik, hizipçilik gibi durumlar asla söz konusu olamaz. Biz biriz, beraberiz, birlikte güçlüyüz. Çünkü bizi Eğitim-Bir-Sen davasına bağlayan güç tüm güçlerden ve çıkarlardan öte olan Allah'ın rızasıdır. Bu davaya talip olan ve yönetime aday olan iki grubun da önceliğinin Allah'ın rızası olduğuna gönülden inanıyoruz. Allah'ın rızası birinci planda olunca isimler ikinci planda kalır. Bizde kim seçilirse seçilsin 'başkan' sıfatı ile anılır ve sendikayı temsil eder. Seçilen kişinin sendikamızın bayrağını daha yukarı taşıyacağından ve sözümüzü yüklseteceğinden şüphemiz yoktur. 

   Seçimler üyelerin demokratik haklarını sandığa yansıttıkları ve temsilde 'ben de varım' dedikleri, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle her seçim heyecanlıdır ve çekişmelidir. Gönül isterdi ki konsensüs sağlansın ve istişareler sonucu tek adayla seçime gidilsin. Fakat birbirine rakip iki veya daha fazla kişi olunca da kanuni olarak seçimlerin yapılması gayet doğaldır. Eğitim-Bir-Sen'de seçimler diğer sendika, dernek veya odalardan farklı olur. Az önce de bahsettiğimiz gibi dostluk ve kardeşlik içerisinde geçer. Farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayışla seçimlerimizi yapar, birbirimizle kucaklaşır ve dostane bir şekilde ayrılırız. Bizde kavga gürültü olmaz. Bizde kalp kırıklığı olmaz, gönül alma olur. Bizde kucaklaşma olur, kardeşlik olur, birliktelik olur. Birlikte yaşama kültürümüz hep canlıdır bizim. 

Evet seçim bitti. Tüm delege adayları ile, tüm üye arkadaşlarımız ile ve iki başkan adayı ile kucaklaştık ve evimizin yolunu tuttuk. Seçim bitti ama dostluğumuz bitmedi, daha da perçinlendi. 

Bugün hepimiz işimizin başındayız. Asli işimiz olan öğrencilerimiz ile başbaşayız. Bizler eğitimciler olarak nesillerin ıslahı ve medeniyetlerin mimarı için çalışan birer neferleriz. Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan'ın da en büyük hedefi buydu. Çünkü bizim derdimiz de millet davamız da millet. Bir milleti var eden ise eğitimdir. Nesilleri milli manevi değerlere bağlı, bilim ve teknoloji ile barışık bir şekilde yetiştirip ülkemizin ve ümmetimizin geleceği için birer 'mimar' olmak biz eğitimcilerin elindedir. Bu şiarla ve inandığımız değerler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. 

Evet bu seçimi İbrahim Bahşi kazandı. Emaneti İbrahim Bahşi devam ettirececek. Başkanımız çıtayı daha da yükselterek Eğitim-Bir-Sen davasına hizmet edecektir. Bizler de başkanımızla beraber gece gündüz demeden çalışacağız. Merhum genel başkanımız Mehmet Akif İnan'ın 'yerelden evrensele soylu sendikacılık' ilkesini şiar edinip, mevcut genel başkanımız Ali Yalçın'ın 'diğerlerine göre değil değerlere göre sendikacılık' ilkesi doğrultusunda sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Günü kurtarma derdinde olmadan tüm üyelerimize eşit bir mesafede olup, yorulmak bilmeden çalışacağız. Yerel sorunları hızlı bir şekilde çözüp genel sorunlarda ise, yerelin nabzını iyi tutup genel merkezimize ileterek sorunların çözümüne katkıda bulunacağız. Sorunların bir parçası değil çözümün paydaşı olmayı seçeceğiz. Kazanan her halükarda üyemiz ve dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen davası olacaktır.

Tüm gönül dostlarına ve emek veren herkese sonsuz teşekkürler.

Allah'a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları