Ömer Enes YILAR

Muhtarların Çabası Takdire Şayan

Ömer Enes YILAR

Son zamanlarda özellikle uyuşturucu kullanım yaşının oldukça düştüğünü üzülerek takip ediyoruz. Bunun yanında özellikle lise çağındaki gençlerin karıştığı asayiş olayları da ne yazık ki artıyor.

Bu tarz olayların engellenebilmesi için toplum olarak her zamankinden daha fazla sorumluluk almamız gerekiyor. Bunu öylece yazıp konuşup geçemeyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyemeyiz. Hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Bu mücadeleyi şehrimizde bireysel olarak sürdüren bazı isimler var. Onlar örnek alınabilir. Mesela şehrimizin tanınan simalarından Halis Yıldız. Bir proje başlattı ama yarım kaldı, destek olan olmadı. Gençlerle ilgili bir önemli fikir daha bu desteksizlikten dolayı ne yazık ki rafa kalktı. Oysa ki benim umutla baktığım bir projeydi. Belki 1 kişiyi bile olsa kurtaracaktık ama Halis Abe’ye destek olamadık. 

Gençlere el uzatmak, onları anlamak için sadece kişisel değil devletin kurumlarının da daha fazla mücadele vermesi gerekiyor. Aslında en büyük sorumluluk da bu konuda kurumlarımızda ve bürokratlarımızda. Ne yazık ki beklenen çabayı göremediğimizi üzülerek belirtmem gerekiyor. Bu tarz konular bir asayiş olayı yaşanmadan gündemde yer edinemiyor, tartışılamıyor..

Ancak tüm bu olumsuzlukların yanında bir başarı hikayesi de yazılmıyor değil şehirde. Muhtarlarımızın bireysel çabalarıyla birçok mahallemizde önemli sportif ve kültürel faaliyetlerin yapıldığına şahit oluyoruz ve bunları görünce inanın çok mutlu oluyoruz.

Örneğin Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan’ın girişimleriyle inşa ettirilen gençlik evi. Birçok konuda faaliyet yürütüldüğünü biliyoruz bu alanlarda. Sanatsal, kültürel ve eğitici etkinliklerin profesyonel hocalar tarafından düzenlendiğini ve gençlerin buna yoğun bir talep gösterdiği de biliniyor. 

Yine Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal'ın kurduğu Aksaray Gençlikspor, hem voleybol 2. liginde, hem de Bölgesel Amatör Lig'de başarıyla mücadele ediyor. Tamamı Elazığ gençlerinden oluşan takımlar, ülke çapında şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyor. 

Sanayi ve Hicret mahallelerinde de sportif faaliyetlerin arttığını görüyoruz.

 Yine Hentbol 1. Ligi'nde mücadele eden Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü, mbünyesine kazandırdığı kız çocuklarımızı ülke sporuna kazandırıyor. 

Özetle Elazığ gençliğinin sporda elde ettiği başarılar, kötü alışkanlardan uzak durulmasında çok önemli rol oynuyor.

Kötü alışkanlıklarla mücadele etmenin en etkili yolu spordur, kültür ve sanattır. Cehaletin karşısındaki en büyük gücümüz ise eğitim ve bilimdir. Bunlara imkan sağlamak, bu doğrultuda çaba göstermek, mücadele etmek ise boynumuzun borcudur. Bunu kendine misyon edinenlerin hareketleri ise takdire şayandır. 

Tüm mahallelerimizde muhtarlarımızın bu doğrultuda çaba göstermesini, şehrimizin tüm dinamiklerinin bu tarz işler yapana destek olmasını arzu ediyoruz. 

İnşallah bu örnekler başkalarını da teşvik eder ve şehrimizde kültür, sanat, sportif ve bilimsel faaliyetlerin artarak devam ettiğini hep birlikte görürüz.
 

Yazarın Diğer Yazıları