Ömer Enes YILAR

Gürgözeler ile Siyaset Konuştuk

Ömer Enes YILAR

Bu kapsamda dün İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler’i ziyaret ettim. Daha öncesinde il teşkilatını eleştiren birkaç yazı yazdığımı da zaten biliyorsunuz. Bu eleştirileri Görgözeler’e bizzat kendim iletmek istedim.  

Sayın Gügözeler ile siyaset ve teşkilatçılık üzerine güzel ve verimli bir sohbet geçekleştirdik. 

İlk başta kamuoyunda yer alan ve bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz bu eleştirilere Başkan Gürgözeler’in verdiği yanıtlardan bahsederek daha sonra teşkilat çalışmaları ve kongre sürecine ilişkin konulara değineceğim.

İlk eleştiri yaklaşık 8 aydır İl Başkanlığı yapan Sayın Gügözeler yönetiminde İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı’nın Elazığ’da “ikinci parti olacağız” iddiasının yanında etkili bir muhalefet yapamadığı yönündeydi. Tabanın ve Elazığlıların beklentisi ise İYİ Parti’nin Elazığ’da etkili bir muhalefet yapmasının yanı sıra, sorunlara hakim olan, bunları genel merkeze taşıyan, çözüm ve proje geliştiren bir teşkilat olmasıydı. 

Bu eleştiriyi Sayın Gürgözeler’e ilettim ve şu yanıtları aldım:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar teşkilatımızı oluşturmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu o kadar kolay bir süreç değil. Dağılmış, bölünmüş ve gruplaşmış bir teşkilatı devraldık. Bu sürecin büyük bir bölümünü tamamladık. Hem ilimizde hem de ilçelerimizde ekibimizin çoğunu oluşturduk. Bundan sonra önümüzde kongre süreci var ve herkesin içi rahat olsun bu süreçten sonra İYİ Parti’nin Elazığ’da nasıl bir siyaset yürüteceğini tüm kamuoyu görmüş olacak.”

8 aydan bahsediyoruz Başkanım, bu teşkilat oluşturmak için yeterli ve uzun bir süre değil mi diye sorunca da Görgözeler şunları kaydetti:

“Evet, normal bir teşkilat için yeterli görülebilir. 4 yıllık bir yönetimin ardından biz görevi devraldık. Bu o kadar da basit bir süreç değildi. Üzerine çok düştüm. Gece gündüz demeden teşkilatı oluşturmak için çaba gösterdim. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık hazırız diyebilirim.”

Diğer bir soru ise teşkilatın “emekli teşkilatı” haline geldiği yönündeydi. Gürgözeler böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Yönetimimizde her yaştan isimler var. 30 yaşında 35 yaşında gençlerimiz var. Çok yakın bir sürede teşkilatımızın ne kadar etkili olacağını kamuoyu görecek. Bu tamamen sert bir muhalefet olarak anlaşılmasın. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ben 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Özellikle teşkilatçılık konusunda özel olarak yetiştirildim. İddiamız İYİ Parti’nin Elazığ’da ikinci parti olmasıdır. Bunu gerçekleştireceğiz.”

İYİ Parti’nin yeterince sahada olmadığı konusu…

“Ben siyasetin sahada yapılacağına inanan birisiyim. Birçok köy ziyareti yaptık bu zamana kadar. Şehir merkezindeki esnaflarımızın tamamını dolaştım. Şöyle bir iddiam var. Arıcak’ı alacağız. Evet, İYİ parti Arıcak’ta birinci parti olacak. 3 kez gittim oraya. Gittiğimiz her yerde İYİ Parti’ye büyük bir teveccüh var. İYİ Parti artık Türkiye’nin en önemli partilerinden birisidir. Elazığ’da da böyle bir taban var. Bizim yapmamız gereken zaten sahada olmak. Bu olunca göreceksiniz Elazığ’da ikinci parti olacağız. Daha sonra? Daha sonra ise belediyeyi de alacağız.”

İYİ PARTİ OKUL AÇILIŞINA NEDEN KATILMADI?
Hatırlanacaktır geçtiğimiz günlerde CHP Grup toplantısını gerçekleştirmek ve devasa bir okul kompleksinin temelini atmak üzere Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ’a gelmişti. Bu etkinlik kapsamında Millet İttifakı’nın Elazığ’da birlik ve beraberliği sağlaması beklenirken okulun temel atma törenine ittifak üyesi partiler olan İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ilk teşkilatlarının ve başkanlarının katılmadığı gözlemlenmişti. Aynı zamanda büyük bir krize sebep olan “billboard” konusunda da bu partiler ve başkanları sessiz kalmıştı. Bu eleştirileri de Başkan Gürgözeler’e ilettik. Gürgözeler konu hakkında şu cümleleri kurdu:

“Bizlere Sayın Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a geldiği akşam davet gelmişti. O davete katıldık. Akşam Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşıladık. CHP İl Başkanı Kılıçdaroğlu’nu bizlerle tanıştırdı. O akşamki buluşmada Saadet Partisi İl Başkanı ve Demokrat Parti İl Başkanı da vardı. Ancak temel atma töreni ile ilgili bir davet almadık.”

Evet, bu eleştirilere verilen yanıtlar sizi tatmin etmiş midir bilmiyorum. Ancak, sekiz aylık bir geçmişe bakınca çok ikna olmadım. Bunu Gürgözeler’e açıkça da söyledim. Yanlış anlaşılmasın bunun Sayın Gögözeler’in söyledikleriyle alakası yok. Her şeyden öte önemli olan sonuçtur. Çünkü toplumun ve bizlerin siyasetten büyük bir beklentisi var. Elazığ artık bir siyaset arenası. Kamuoyundan edindiğim izlenim bugün tamamen inandırıcı olacak bir siyasetçi ya da parti henüz ön plana çıkmadı. Ortada bir pasta var ve kim ne kadar gayret edip çalışırsa ve güven verirse o kadar büyük bir dilim alacak. Öncesi strateji, yöntem, teknik, idare ve genel merkez tutumlarının yansımadır. Bunları işe yarayıp yaramadığını seçim sonucunda hep birlikte göreceğiz.

Son olarak kongre sürecinden bahsetmek istiyorum. Sayın Gürgözeler, bu konunun yasal bir zorunluluktan kaynaklandığını ve aslında teşkilat çalışmalarını kötü etkileyeceğini belirtti. Öyle ki kongre gerçekleşene kadar bütün gayret ve çaba bu tarafa yöneltilecek ve yaklaşık 2 aylık zaman kaybettirecek. Kongrede Gürgözeler tabi ki doğal aday. 

Biraz araştırdık, eski yönetimin de bazı hamleler yaptığını duyduk. Aynı zamanda MHP kökenli bazı isimlerin de il başkanlığı için aday olabileceği duyumunu aldık. Bu durumda 2 aday yarışmış olacak ama 3’üncü ve şaşırtıcı bir adayın daha dahil olması söz konusu olabilir. Altıncı hissim de şudur ki İYİ de bir değişim muhtemel gibi görünüyor. İzleyip görelim…
 

Yazarın Diğer Yazıları