Ömer Enes YILAR

Gözden Kaçanlar

Ömer Enes YILAR

Geçtiğimiz hafta “Siyasetin Nabzı Elazığ’da Atıyor” başlıklı köşemizde DEVA Partisi ve CHP ile ilgili Elazığ’daki güncel duruma ilişkin düşüncelerimizi dile getirmiştik.

İşte o yazıdan bir alıntıyla bu haftaki konumuza giriş yapacağız.

“Özellikle Elazığ siyasetine damga vurmuş bir muhalefet milletvekiline, ve onun arı gibi çalışan bir il teşkilatına, şehrin sorunlarına hakim ve bunlara çözüm üreten bir ekibin bulunduğu CHP’ye karşılık daha çok gayret etmesi, çalışması ve üretmesi gerekirken varlığıyla yokluğu ayda bir yapılan ziyaret ve basın açıklamalarıyla sınırlı kalan DEVA Partisi’ni kıyaslamak emeğe ve şehre duyarlılık siyasetine haksızlık olur.”

Yukarıda belirttiğimiz gibi karşı ataklara rağmen oldukça profesyonel bir Kılıçdaroğlu ziyareti yaşadık. Her ne kadar billboard tartışmaları gölgesinde kalan  bir ziyaret olsa da yine de Gürsel Erol başta olmak üzere İl Başkanlığı ve tüm ekibin ciddi emeği doğrultusunda CHP programını tamamlayarak Elazığ’dan ayrıldı.

Ayrıldı ama…

Bu ziyaretle ilgili dikkatimizi çeken bir durum söz konusu. 

Türkiye’de 3. İttifak kuruldu, 4. İttifakın cumhurbaşkanı adayı belli oldu haberlerini zaman zaman işitsek de esas olarak günümüzde siyaset 3 eksende şekilleniyor.
Cumhur ve Millet İttifakları ile 6’lı Masa…

Peki, ittifak bilinciyle hareket eden ve Meral Akşener’i Kovancılar’da karşılayarak tüm programında yanında olan, Babacan’ı havalimanında karşılayan Milletvekili Erol’un yanında İYİ Parti Elazığ Teşkilatı ve DEVA Partisi Elazığ Teşkilatı neredeydi?

Oldukça yoğun geçen bir program olmasına karşın ve Elazığ’a bir okul kazandırılması gerçeğinden hareketle bu teşkilatların programda yer almama sebepleri neydi?

Cumhur İttifakı üyesi partilerin bazı illerde programlara ortak katıldıklarına şahitlik ediyoruz. Siyasi rekabetle birlikte ittifak ruhu daha baskın Ak parti ve MHP'de. Peki Millet İttifakı partilerinin 6'lı masa dışına çıkıldığında yaşadıkları bu yok saymanın ve rekabetin adı ne? İttifak mı, İhtilaf mı?

Elazığ’da birçok sorunun çözümü için çaba gösteren, mecliste yoğun bir mesai harcayan, gezmedik ve adım atmadık tek bir yer bırakmayan Erol’un bu gayreti karşısında aktif bir rol oynayamayan İyi Parti, Deva ve diğer ittifak ortakları ve teşkilatlar en azından böyle bir programda yer almalıydı diye düşünüyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları