Ömer Enes YILAR

Darısı Elazığ'ın Başına

Ömer Enes YILAR

Son günlerde özellikle 2 Milletvekilimiz yapılan çalışma ve ziyaretleri duyurma konusunda pek bir çalışkan, pek bir istekli. 

Özellikle Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, bu haftaya damgasını vurdu desek yanlış olmaz.

Stadyumdan tutun da Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne OSB’den Kömürhan Köprüsü’ne bir çok yatırımın tekraren tanıtımı yapıldı, kamuoyuna bilgiler verildi.

Öncelikle Sayın Metin Bulut’un bir genel merkez siyasetçisi olması hasebiyle ve Elazığ’daki Ak Partililer arasındaki en çok ve en yüksek unvanları isminin başında taşıması nedeniyle kamuoyunun bu açıklamaları yeterli hatta doğru bulmadığını, zaten yapılmış olan yatırımların tanıtılması yerine seçim öncesi şehrin beklediği müjdelerin açıklanması yönünde talepler olduğunu çok rahat söyleyebiliriz.
Bunların başında da Maden geliyor.

Bakın biz bu satırları yazarken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’teki devasa altın döküm fabrikasının açılışını ve ilk altın dökümünü yapmaya hazırlanıyor.

Genel olarak tesisle ilgili bilgiler şu şekilde:

Bilecik’te 2020 yılında bulunan 109 ton altın rezervinde, maden işleme aşamasına gelindi.  

3,5 milyon onsluk altın kaynağının değeri 120 milyar lira.

Altın üretimine başlanmasıyla Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanacak.

Madende yılda 6-7 ton altın üretilecek. Türkiye'nin yıllık altın üretiminin yüzde 15'ini sağlayacak.  

Şimdi gelelim Elazığ’a… Çok çok iyi bilsem de teknik konular benim alanım olmadığı için detay vermeyeceğim. Bunun değerlendirmesini kamuoyu çok iyi bir şekilde yapıyor. Ancak hepimiz de biliyoruz ki Elazığ’ımızın Maden ilçesinde keşfedilen rezervler ne Bilecik’ten ne Samsun’dan ne de Bingöl’dekilerden değersiz değil. Ülke ekonomisine sağlayacağı değer de çok fazla. 

En basit tabiriyle Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak bakır üretebilen tesis sayısı ve bunu başarabilen firma sayısı 1’den bile fazla değil.
Bilecik’teki tesisin açılışını da bizzat Sayın Cumhurbaşkanı yapıyor. 

Bir yandan seviniyoruz tabi ama bir yanımız da her zamanki gibi kahroluyor. Şehrimizin gelecek 100 yılını kurtaracak bir yatırımın göz göre göre elimizden kayışı aklımıza geliyor, uykusu kaçıyor bu şehrin evlatlarının. Düşünüyoruz, araştırıyoruz çırpınıyoruz ama nafile. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Tek yapabildiğimiz dua etmek ve yaradana bu şehrin hakkını yiyenlerden hesap sorması için yalvarmak.

Evet, bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Enerji Bakanı ve Firma yetkilileri ile bağlantılar sağlayarak Elazığ’ın değerinin Elazığ’da kalması için mücadele etmesini beklerken Sayın MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’da su ürünleri araştırma enstitüsünün aylar önce yapılan güçlendirme çalışmalarını kamuoyuna duyuruyor. 

Tüm bunlar olurken Bilecik’te tesisler yükseliyor, Bingöl’de 550 milyon dolar yatırım ile kurulacak  550 peletleme tesisinin fizibilitesi yapılıyor, Malatya, Diyarbakır uçmuş gidiyor. Bizler de arkalarından bakıyoruz.
 

Yazarın Diğer Yazıları