Muhammed KURŞUN

Vicdansız Vekiller Kim?

Muhammed KURŞUN

“Vicdanlı Bir İnsan O Maaşla Milletvekilliği Yapamaz!”
Elâzığ AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın geçtiğimiz günlerde TV ekranlarda verdiği demeç ülke gündeminde yerini aldı. Aslında gerçek bir söyleşi olduğunu söyleyebilirim çünkü hayat pahalılığı gizlenecek bir şey değil…
Ülkemizin global krizlerle birlikte yaşanan ekonomi sıkıntıyı bence en iyi şekilde kim anlattı derseniz sayın vekilimi derim ve kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Neden mi? Çünkü bu kadar cesurca yaptığı açıklamalarından dolayı…!
Dar gelirli bir ailenin yaşadıklarını maalesef ulusal kanalarında gerekli sesi getirmediğini düşünen biri olarak 56 bin TL maaş ile geçimini zor sağlayan vekilimin elbette ekonomi krizin ne boyuta geldiğini ortaya koymaktadır.
Sayın vekilimin, "Bayram öncesi verilecek maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz, çok zor. Şu anda utanıyorum.” diyerek aslında başka bir tartışma açtığını söyleyebilirim!
Vicdanlı vekil diyerek acaba vicdansız vekillerin sahada ne gibi maaş gelirleri sağladıklarını merak ediyorum…
Mesela;
*Vicdansız vekiller 56 bin TL gelirin haricinde ne tür gelirler kasalarına getirmektedirler?
*Sedat Peker’den 10 bin dolar rüşvet alan vekil iddiası vicdansız vekiller için doğrular nitelikte mi?
* İddialara göre rüşvet vererek Suriye’ye kaçak geçiş için yol açanlar sayın vekilimin bahsettiği vicdansızlar mı?
Yani geçim sıkıntısından dolayı maaşı yetmeyen sayın vekilimin elbette bakılması gereken pencerenin burası olmadığını söylemek istiyorum. Asıl bakılacak konu manşeti VİCDANSIZ VEKİLLER KİM?
Hülasa, bir dokun bin dinle misali Elazığ AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın açıklamalarını yerinde bulduğunu söylemekle birlikte açıklanması gereken birçok konu başlığının da olduğu kanısındayım. Vicdanlı vekilimden vicdansız vekillerin yediği haltları kamuoyu ile paylaşacağını düşünüyorum velhasılıkelam…
 

Yazarın Diğer Yazıları