Muhammed KURŞUN

Teşekkürler Yürekli Diyarbakırlılar…!

Muhammed KURŞUN

Türkiye A Milli Futbol Takımımız Diyarbakır'da ilk kez oynanan milli maçta İskoçya'yı 2-1 mağlup etti. Bu arada başarılı performansından ötürü Milli Takımımızı yürekten kutluyorum. Umarım bu yıl katılamayacağımız Dünya Kupasına bir sonraki turnuvada yer alırız. Elbette çok çalışmak lazım ve en önemlisi gerçekten Milli hassasiyetle oynamak lazım…!

Aslında maçın kritiğini yapacak spor yorumcusu değilim lakin mevzu Milli olunca hele birde tarihinden ilk kez Milli maç müsabakası Diyarbakır’da oynanınca ne yalan söyleyeyim kalemi elime alınca kelimeler kendiliğinden gelmeye başladı.

Hemen yazıma başlamadan önce 33 bin kapasiteli stadyumu dolduran ve ellerinde Türk Bayrakları ile hep bir ağızdan Milli takımımızı destekleyen yürekli ve vatansever Diyarbakırlı hemşerilerime teşekkürlerimi iletiyorum. Yine Türkiye ile İskoçya maç öncesi İskoç taraftarlarını Diyarbakır sokaklarında yoğun ilgiyle karşılayan ve misafirperverliğini gösteren yüreklere de teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlerin dar kalıptan geniş yelpazelere oluşturmanın toplumsal barışa ne kadar etki sağladığını da buradan yetkililere iletmek istiyorum. Umarım mesaj net alınmıştır.

Milli maçı izlerken aklıma Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünü yaparken şehit olan Gaffar OKKAN geldi…

Bakın Diyarbakırlıların gönlüne taht kuran ve her 24 Ocak günü anma töreni düzenleyen Gaffar OKKAN bu sevgiyi nasıl kazanmıştı?

Görev yaptığı süre boyunca birlik ve beraberliği pekiştirerek makamı saltanatı için değil hizmet için kullandı. Meslektaşları ve hayırseverlerden topladığı yardımları ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Geceleri tebdili kıyafetle sık sık esnafı ziyaret ederek sorunları yerinde çözmeyi başardı. Özellikle makam aracıyla yolda gördüğü yaşlıları evlerine bırakması ve makamını kapılarını halka açması takdire şayandır. Aldığı iki otomobili mavi beyaz renklere boyayarak kayıp çocukları toplayıp ailelerine teslim etmesi elbette kapalı yürekleri açan sevgi değil de nedir?

Gençleri terör örgütlerinden ve uyuşturucu şebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendirerek amatör spor kulüplerine de malzeme yardımı yapması ve adeta bir kulüp yöneticisi gibi Diyarbakırspor'un 1. Lig'e (Süper Lig) yükselmesi için uğraş veren yürekli şehidimizi Milli maçımızı izlerken aklıma getirdi.

Hülasa, Diyarbakır gibi bir yerde yüz binleri bir araya getirebilmek bir emniyet müdürü için kolay olmadığı gibi kalplere giren sevginin ne kadar önem arz ettiği de buradan çıkan sonuçla endekslidir. Şehit OKKAN karanlıkta yakılan bir umut ışığı gibi halkın devlete olan güvenini arttırmıştı. Umarım makamları saltanat için kullananların bırakın toplumda sevgi kazandığını ahirette de ayrı hesabı vereceğini unutmamak gerekir. Lakin makamları hizmet için kullananların ise kalpteki sevgisi aşikardır velhasılıkelam…!

Yazarın Diğer Yazıları