Muhammed KURŞUN

Sosyal Medya Uzmanı mısınız?

Muhammed KURŞUN

Sosyal medya uzmanı nedir desek her halde tam manasıyla cevap veren pek az kişi çıkar diye düşünüyorum. Neden diye sorarsanız hemen cevap vereyim; çünkü mesleği icra edecek profesyonel anlamda sahada çalışan yok! Ayrıca çoğu firmaların kurumsal vizyondan uzak durması da yine vitrinde işini yapan kişileri çok az sayıda görmekteyiz.
Sosyal medya uzmanı olmak için resmi bir eğitim kriteri bulunmamaktadır en azından an itibarıyla diyelim… Firmanın marka ya da isim bilinirliğini arttırmak, pazarlama faaliyetlerini geliştirmek ve satışları arttırmak için strateji planlama, uygulama ve izlemekle sorumlu olan bu meslek kolunu yabana atmamak gerekir.
Bir firmanın ticari alanda pazar ağını oluşturacak en büyük etkenlerden biri olan reklamı koordine edecek tatbikî sosyal medya uzmanlarıdır. Markalaşma yolunun vazgeçilmesi kimdir diye sorarsanız sosyal medya uzmanı derim…
İş piyasasında yaşanan krizleri malum hepimiz bilmekteyiz. Öncesinden salgın hastalık sonrası Rusya-Ukrayna savaşı ve oluşan global sermaye bataklığını en iyi şekilde yöneterek krizi fırsata çeviren firmaların yapısını incelediğimizde sosyal medya uzmanların nedenli büyük görevler aldığını görmekteyim.
Üniversitelerimizin iletişim fakültelerinde oluşturulacak ve önlisans ve lisans bölümleriyle sosyal medya uzman ve yöneticiliği bölümleri ile profesyonel bir ivme oluşturulmalıdır. Eğitimsiz hiçbir şeyi kabul etmeyen biri olarak bu önerimi yetkililere duyurmak isterim. İlmin önemli olduğunu bir Ayet ile vurgulamak isterim. “De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Zümer süresi (39),  Burada Allah Teâlâ Ayet-i kerimede ilmi övmekte, cehaleti ise yermektedir. Net mi?
Hülasa, 2023 yılına sayılı günler kala eğitim konusunda çok duyarlı ve bir o kadar hassas davranmalıyız. Eğitimin olmadığı hiçbir şey kabul edilecek türden değildir. Siyaset malzemesi olmayacak iki konu başlığından biri din diğeri ilimdir velhasılıkelam…!
 

Yorumlar 1
Buse 29 Eylül 2022 12:15

önemli konu

Yazarın Diğer Yazıları