Muhammed KURŞUN

'Sesimiz Emniyette'

Muhammed KURŞUN

Yaşanan global ekonomik krizler gündemimizden düşmese de elbette güzelim yurdumda takdire şayan örnek projelerin de yapılıyor olduğunu unutmayalım. Bunların bir tanesi de  “Sesimiz Emniyette”…

Kars Emniyet Müdürlüğünün yaptığı bu örnek proje de Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün destekleri ile çok çeşitlilik kültürlerin yer aldığı serhat bölgesinin bir çatıda kardeşçe el ele olmasından başka güzel ne olabilir ki!

Yaklaşık 40 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920' de harekete geçmesi ve 9'uncu Kafkas Tümeni'nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920'de düşman işgalinden kurtarılmış, esaret zincirleri kırılmıştır.

Nüfusu Karapapaklar (Terekemeler), Şii Azeriler, Kars çevresinden Yerliler ile daha sonra Erivan(Revan)'dan Kürtler ile Kafkas Türklerin yer aldığı bu güzel şehrimizde yapılan bu organizasyonun bölgedeki gençleri bir araya getirerek birlikte bir olmanın güzel örneğini sergilemiştir.

Kars'ta 264 kişinin başvurduğu "Sesimiz Emniyette" ses yarışmasının finalinin renkli görüntülerini izlerken elbette gençlerin performansından öte Serhat bölgesinin bir olması, diri olması ve tek olması inanın beni duygulandıran sahneydi. Tabi gençlerimizin yüreklere dokunan seslerini de inkâr etmeyelim…
Gecede konuk jüri olarak sanatçı İzzet Yıldızhan ile Polis Başmüfettişi ve 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula'nın yaptığı yarışmada kazanan Kars oldu, kazanan Türkiye oldu!

177 yıldır Türk Polis Teşkilatı ülkemizin, toplumumuzun huzuru, güvenliği, kamu düzeninin sağlanması için gece gündüz demeden çalışan bu yiğitlerimizin böylesi güzel organizasyonu hazırladığı için teşekkürlerimi iletiyorum.  Ayrıca yarışmada Muharrem Edizhan Büyükcan 1'inci, Özgür Barış Boğakan 2'inci ve Ayşegül Kuş 3'üncü olma başarısını elde etmişlerdir buradan kendilerini tebrik ediyorum.

9 evladı olan ve evlatlarına güzel bir babalık yapan İzzet Yıldızhan’ın bu programa gönüllü katılmasına da ayrıca değinmek isterim. Sanatçı topluma örnek olan ve kültürel yapıya sahip çıkandır. Son zamanlarda sahnelerde mesleklerini her ne kadar ses sanatçısı olarak icra eden kişiler varsa da yaşantıları kesinlikle sanatçılığa örtüşmeyen çok kişi olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. İzzet Yıldızhan aslında bu programa giderek bölge halkını da kucaklamış ve yakılan meşaleye ortak olmuşlardır ayrıca sanatçı olmanın örneğini de ortaya sergilemiştir.

Hülasa, toplumun barışa, birliğe, dirliğe ihtiyacı vardır. Bunun önderliğini başta devleti yöneten siyasiler, bürokratlar ve sanatçılar yapacaktır sonrasında halk bu birlikteliğe sahip çıkarak Dünyaya tek devlet olduğumuzu gösterecektir velhasılıkelam… 

Yorumlar 1
Fethi 21 Aralık 2022 11:25

Çok kaliteli anlamlı biz köşe yazısı hocam kaleminize sağlık.

Yazarın Diğer Yazıları