Muhammed KURŞUN

Promosyon Raydan Çıktı!

Muhammed KURŞUN

Son zamanlarda basında yer alan banka promosyonlara akıl erdirmek zor. Bu dengesiz ve ucu açık olan sistem tamamıyla eşitsizliğe çanak tutmaktadır ve maalesef bazı kurumlar arasında da fitneye sokan hadiselere şahit olmaktayız.

Şimdi banka promosyonun ne olduğuna bakalım; işyeriniz X bankayla maaş anlaşması yapıyor ya da süresi biten anlaşmasını yeniliyorsa banka bunun karşılığında teşekkür minvalinde maaşlara ek bir şeyler vermesidir. Aslında halk arasında derler ya paramı çalıştırırlar sonrasında ucundan kıyısından bize verirler meselesi…

Evet halk arasında konu olan paranın işletilmesi mevzu tamamıyla bütünsel olarak doğrudur. Örneğin sağlık ya da eğitim için ayrılan ödenek anlaşma sağlanan bankalarında tutulur. Bu paranın yıllar için faizle birlikte artması, çalışanlara ve emeklilere promosyon olarak yansır.

Malum Ocak ve Temmuz ayında yapılan işçi zamları neredeyse %100’e dayandı eeee hal böyle olunca bazı bankalar uyanık geçinmek isterken özellikle hakkını savunmasını bilen sendika ve kurumlar verilen promosyonlara ek ilave etmek zorunda kalıyorlar. Özellikle buradan hakkını savunan sendika ve kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Tabi hala trene bakanlar istisna…!

Bu arada emeklileri unuttuğumu sanmayın çünkü onlar istediği yerden emekli maaşı alabilirler. Yalnızca emekliler unutmasın ki; promosyon bir pazarlıktır, serbest bir piyasadır. Zaten bundan ötürü de bankalar emeklileri kendi bankalarına çekmek için yüksek promosyonlar verme peşindeler.

Aldığım bazı duyumlarda bazı uyanık bankalar emeklilerin kendilerinden gitmemesi için kredi ve kredi kartı varsa, hesaba bloke koyarak sıkıntı çıkarıyorlar. Buradan emekli büyüklerime şunu söylemekte yarar görüyorum ki; eğer ki sözleşme süresi bitmişse gitme hakkınız var.

Hülasa, promosyon raydan çıkmıştır. Bu bağlamda devletimizin temiz ellerini göreve davet ederek bu olumsuzlukları kontrol altına almalarını istiyoruz. Aksi takdirde hakkını arayamayan benim güzel insanım yine sırtından geçinen kişi durumuna düşecektir velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları