Muhammed KURŞUN

Olması Gereken Paket!

Muhammed KURŞUN

Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda 100 milyar liralık tasarruf önlemleri kapsamında atılacak adımlarını basına açıklarken, inanın tasarruf önceki giden paralara üzülmemek elde değil hani keşke bu paket en başından beri olsaydı değil mi?

Neyse zararın neresinden dönersen kardır misali, açıklanan kamuda tasarruf paketini yerinde bir karar olduğunu belirtmek isterim. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kamuda amacından yoksun gereksiz harcamalar elbette devletimizin bütçesini haliyle de vatandaşın cebini doğrudan ilgilendiriyor. Bu bağlamda kamuda tasarruf paketi olması gereken elzem bir durumdur.

Peki, alınan kamuda tasarruf paketinde neler var; Kamuda Taşıtlar ve Servisler, Kamu Binaları, Kamu İstihdamı, İdari Yapılanmada Etkinlik, Hizmet İçi Eğitim Ve Yurt Dışı Geçici Görevlendirmesi, Enerji Ve Atık Yönetimi, Haberleşme Ve İletişim Giderleri, Ödeneklere Kesinti…

Yeter mi?

Elbette yetmez daha doğrusu birde bunun en üst perdesindeki muslukları kapamak lazım…

Kamudaki ihaleleri zorunlu haller dışında durdurulmalı ve diğer verilen ihaleleri ise şeffaf yönetim politikası ile kamuoyu ile paylaşılmalıdır.  Bunda küsmece darılmaca yok beyler!

Asgari ücretin eline geçen parayı laf edipte kamuda beş altı yerden maaş alanların âmâsız fakatsız lüks yaşantısına son verilmelidir.

Yolsuzluk ve haksız kazanç elde eden her kimse adalet hükmü tecelli etmelidir. Aslında açıklanan kamuda tasarruf paketinin uygulaması ve yaptırımı da adaletten geçmez mi?

Kamuda 100 milyar liralık tasarruf önlemleri başlığında şayet uygulama adaletle tecelli edip kişiye özel ödün verilmezse o zaman atılan adımı ayakta alkışlamak gerekir. Malum Sayın Cumhurbaşkanımız 6 Mayıs Kabine Toplantısı ardından tasarruf kültürünün atılacağını belirtmişti.

Hülasa, getirilen 100 milyar liralık tasarruf önlemleri kapsamında atılacak adımlarına destek verdiğimizi ve vereceğimizi canı yürekten belirtirken bu önlemlerin bunlarla sınırlı olmayıp, adaletli bir yönetim anlayışı ile birilerini kayırmadan eşit uygulanmalıdır velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları