Muhammed KURŞUN

Mali Takip Şart!

Muhammed KURŞUN

Bir varmış, bir yokmuş; âhirzaman içinde, modern çağların birinde, para hırsı kalplere hükmediyormuş. "Bu zamanda parasız hiçbir şey olmaz" veya "Mutluluğun sırrı paradadır" gibi sözler herkesin dilindeymiş. Arkadaşlar bir araya geldiklerinde hep paradan konuşurlar ve şöyle derlermiş: "Şu gömleği şu kadar paraya aldım, nasıl güzel mi?" "Gözlüğün ne kadar güzel! Kaça aldın?" "Geçenlerde son model bir araba gördüm. Fiyatını duysan şaşar kalırsın!"

…diye başlar hep hikâyeler!

Aslında günümüzde bu hikâyeleri canlı görmek mümkün ve en önemlisi bahsedilen paraların bir ömür boyu kazanılamayacağı da hayal ötesi…

Mali takip hukuku kavramı nedir diye merak edenlere hemen söyleyeyim; Vergi tahsilatında uyulması gereken temel ilkelerdir ayrıca özel alacaklar ile vergi alacağının tahsilatının karşılaştırılmasıdır. Başka bir ifade ile kazancın vergisini ödemesidir!

Hemen şunu söyleyeyim ki; kazancının vergisini ödemeyen bireyler 85 milyonun kul hakkını yediklerini unutmasınlar ki sizler hayatta iflah olmazsınız…

Son zamanlarda televizyonlarda sıklıkla rastladığımız kara para aklamaların piyonları aslında para hırsından ortaya çıkmaktadırlar. Şükrün olmadığı ve nefsin doymadığı arzuların sonuç olarak ortaya koyduğu yara apaçıktır. Ayrıca vergi kaçıran şirketleri de bu kategoriden ayırmayalım! Aslında bunun mizan gününü de unutmamak gerekir ki; Rabbimizin affetmediği kul hakkıdır!

Buradan çok değerli emniyet ve maliye birimi yetkililerine seslenmek istiyorum; yapacağınız karapara aklama operasyonları hem devletimizin hak ettiği gelir vergisini hem de tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye genelinde ‘NERDEN ALDIN’ operasyonuyla vicdanların rahatlaması ve en önemlisi haksız kazançların önüne geçilmesi elzemdir.  

Vergi alacağının güvence altına alınması: Teminat isteme, İhtiyati haczin, İhtiyati tahakkuk, Mal bildirimi, Rüçhan hakkı, İptal davası, Yurtdışına çıkış yasağı uygulaması gibi birçok önlemler ile bu operasyonun ağı genişletilmelidir!

Hülasa, vergi geleceğimizin teminatıdır. Unutmamak gerekir ki; vergi halkın sermayedir ve en önemlisi Kaçırılan vergi = Enflasyon + işsizlik + terördür velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları