Muhammed KURŞUN

İttifakların Yarışı!

Muhammed KURŞUN

Ülkemiz seçim sathına girerken ittifakların sayısı ise artmaya başladı. Resmi Gazete ‘de yayımlanacak bu kararın ardından Yüksek Seçim Kurulu 2 aylık seçim takvimini başlatarak 14 Mayıs'ta aziz milletimiz Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Elbette sonucu merakla beklenen seçimlerde beklentiler her partinin en üst seviyesinde yer alırken umut ediyoruz ki sorunsuz bir seçim geçiririz. Ayrıca kampanyanda millet olmayı unutmadan depremin gölgesinde gireceğimizi bu seçimlerde elbette dozunu da ona göre ayarlamamız gerektiğini unutmayalım!

Sayın Cumhurbaşkanı Tayip ERDOĞAN’ın açıkladığı ve diğer partilere de çağrıda bulunduğu milletvekili aday ücretlerinin doğrudan AFAD’a yatırma konusundaki yaklaşımını yerinde bulurken umut ediyorum ki tüm siyasi partiler de bu hassasiyette bulunurlar. Ayrıca kampanyada seçim müziklerinin yasaklanmasını da yine olması gereken bir durum diye düşünüyorum.

Şahsi düşüncem olmakla birlikte seçim çalışmalarını siyasi partilerin deprem bölgelerinde adeta üst kurarak, gerek yaraların sarılması konusunda gerekse yeniden inşa konusunda deneyim elde edilip seçimlerin sonunda yeni hükümeti kurduktan sonra vakit kaybetmeden inşa süresine başlanmalıdır.

Gelelim bu seçimlerde bilinen ittifaklara…!

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Türkiye İttifakı, Ata İttifakı, Milli Yol İttifakı birde başkent kulislerinde dolaşan Muarrem İnce’nin öncülüğünde ki ittifak…

Rabbim sayılarını eksik etmesin ha…!

Aslında çoklu denklemler ülkenin seçmeni bakımından farkındalığı ortaya koymaktadır buna itirazım yok ama derseniz ki gerek var mı elbette gerek yok. Neden mi?

Yapılan anketlerde seçmenin kararı ve yaklaşımı gayet açık ve nettir. Bloke olan oyların haricinde %7 gibi kararsız bir seçmen varken yeni kurulacak ittifaklar bu noktada kendilerini ne kadar başarılı ilan edebilir ki?

Hülasa, çok sesliliğe itirazımız yok ama güçlü ses olmaya ihtiyacımız vardır velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları