Muhammed KURŞUN

İki Teşekkürü Bir İnsana…

Muhammed KURŞUN

Marifetlerin iltifata tabi olması ilkesine inanan biri olarak çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istediğim biri var. Bu teşekkürün birincisi başarılı bir iş hayatı olması ikincisi ise bulunduğu makamda insan vasfına örnek olduğundan ötürü…

Kamu politikalarının oluşumunda bürokratlar önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle bürokratların davranışlarını ve tercihlerini etkileyen hususları anlamak kamu yönetimi çalışmaları açısından büyük önem arz etmektedir. Her zaman savunduğum mevzu ise direk bu noktayla alakalıdır.

Ayrıca üst yöneticilerin kamu politikalarının geliştirilmesindeki etkileri, teknik bilgi birikimi sunmaları önemli bir rol oynamaktadır. Eklemek gerekirse son olarak bir hükümetin başarısı bürokratlardan geçer!

Bu kadar üstün vasıflı ve görevini en iyi şekilde yerine getiren Elazığlı hemşerimiz Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Bilim Kurulu Üyesi Mustafa Necmi İLHAN…

Kıymetli hocamın başarılı olduğu alanında bir o kadar da yoğun olması kadar doğal ne olabilir ki! Kaldı ki bu kadar yoğunluğun arasında hemşerilerine ayırdığı kıymetli zamanı unutmamak gerekir. Kendilerine teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarıların devamını temenni ediyorum.

Günümüzde makam sahibi birçok kişinin içine düştüğü en büyük vahim hata, bu makamın geçici olduğunu görememek ve buranın ömür boyu sahibiymiş gibi davranmalarına şahit olmaktayız. Hatta sahip olduğu imkanları da yine kendi egosunu tatmin etmek için kullananlarını görmedik mi?

İşte tam bu notada Hocamızın ikinci teşekkürü ise insan vasfının neler olması gerektiğini, makamların kişinin özünün değişmemesi gerektiğini, şahsiyetini bulmuş, hiçbir zaman büyük görünme, büyüklük taslama ihtiyacı duymaması teşekkürü hak etmiyor mu?

Makam aracını dahi kullanmayan, personeliyle birlikte tatlı dili ve güler yüzü solmayan bu güzel insana iltifat yapmam emin olun ki tamamıyla marifetiyle alakalıdır.

Hülasa; Allah herkesi eşit yaratmıştır ve kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir. Unutulmamalıdır ki; küçümsediği, hor baktığı, ezdiği her insan ve her şey için gün gelir, bir bedel ödeyecektir velhasılkelam…

Yazarın Diğer Yazıları