Muhammed KURŞUN

Helal Olsun Gelin Hanım!

Muhammed KURŞUN

Birçok siyasetçinin beceremediğini Beydallı köyü muhtarı Gülizar DEMİRPOLAT adeta örnek niteliğindeki başarısını takdir etmemek mümkün değil…

Kanı temiz yok pardon yanlış söyledim sütü temiz insanların rabbim eksikliğini vermesin. İcraat yapmak her insana nasip olmaz çünkü “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” yani bir başka deyişle Allah için yapılan her şey aslında toplum için yapılıyor.

İnsanoğlu elindeki imkânlarını içinde bulunduğu toplum hizmetine yönelik harcaması için en çok kullanılan kelimelerden biri olan vakıf veya vakfetmek türünü göstermektedir. Bütün imkânlarını bir iş için seferber eden insan için “Kendini bu işe vakfetti” diyoruz değil mi?

Gelin geldiği köyde muhtar seçilen Gülizar Demirpolat ise kendisini hizmet için vakfederek halkın duasını almakla birlikte örnek olmaya da devam ediyor. 179 seçmenin 92'sinin oyuyla muhtar seçilen ve 40 haneli köyde 30 yıllık muhtarı deviren Demirpolat, seçim vaatlerini bir bir hayata geçirmesi elbette takdir edilecek bir durumdur.

Köyde internet ve şebeke sorununu çözen, yolların bozukluğuyla imece usulü köyün kadınlarıyla birlikte yapmamaları ise kadın dayanışmasının örneğinin ta kendisidir.

Sadece köyde internet, yol gibi hizmetlerin yanı sıra köy halkını bir arada tutarak covid-19 hastalığına karşı büyük başarı göstermekte olmasını da takdir etmek lazım.

Sad Suresi 32.Ayette mealen şöyle buyuruluyor; “ Doğrusu ben bu iyi malları, Rabbimi anmayı sağladıkları için severim” denilmektedir. Ne mutlu ki hayatın manasını doğru anlayanlara, ne mutlu ki şan ve şöhret ile değişmeyenlere, ne mutlu ki sütü temiz insanların varlığına…

Hülasa; elindeki imkânları toplumun menfaatine derin bir vecd ve ibadet şuuru içinde harcayan insan elbette kazanan taraf olacaktır. Dünyada taraftar toplayacağı gibi ahirette de güzel mekâna sahip olacaktır. Bunun için her şeyden önce dünyanın iyi tarif edilmesi, yaşamanın ve ölmenin iyi algılanması, hayır ve sevap duygusunun iyi izah edilmesi gerekmektedir birde dünya malına tapan olmamalıdır velhasılıkelam…
 

Yorumlar 1
elif nur 07 Nisan 2021 14:29

gelin hanımı tebrik ediyoruz umarım örnek alacak kişiler çıkar!

Yazarın Diğer Yazıları