Muhammed KURŞUN

Emeği İnkâr Etmek Yanlış Olur!

Muhammed KURŞUN

Harput Diyanet Eğitim merkezimizin açılışına sayılı günler kala büyük bir emek ve gayretle bugünlere getiren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek yazıma başlamak isterim. Gerçekten de bu devasal projenin ve manevi atmosferinin yüksek olduğu külliyenin özellikle Harput’ta ön görülmesi elbette tarihte şanı büyük olan bir yerimiz için anlamlıdır, yerindedir ve takdire şayandır.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Akademi Başkanlığı kurulmasıyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'deki akademilerinden biri olması hatta Akademinin adı Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi olarak tescillenmesi ise mevzunun taçlandırılmasıdır.

Külliyede Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan, Harput'un dokusuna uygun inşa edilmesi elbette doğru bir adım olmakla birlikte Elazığ’ımıza kalıcı bir eser daha kazandırmış olması çok önemlidir. Manevi iklimle birlikte bölgenin hareketlenmesi ve birçok akademik isimleri bölgede konaklatmak şehir turizmine de büyük katkıda bulunacaktır bundan hiç şüphem yok.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Elazığ’a inşa ettirdiği Harput Diyanet Külliyesi'nin yapımına 2018'de başlanıldı. Tabi bu tarihten öncesi nedense ya unutuldu ya da gözden kaçırıldı. Neden mi?

Manevi değerinin yüksek olan ve bu değere sahip çıkılması için proje hazırlayan bunun içinde Ankara’da ikili ilişkilerini kullanan dönemin belediye başkanı Mücahit Yanılmaz nedense projede ismi geçmemesi ilgimi çekti.

Bakınız 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına 28 dönüm araziyi tahsis eden kim? Diyanet İşleri Başkanlığına projeyi sunan kim? Bakanlıklar arası koordinasyonu adeta köprü kuran kim? Külliye için 63.4 milyon lira proje bedelini adeta çıkması için kapıları aşındıran kim?

Elbette bu ekip işi ve burada yazımın başında da belirttiğim gibi kimin emeği varsa teşekkür ediyoruz ama projeye kişi bazlı sahiplenerek diğer emek verenleri gündemden uzak etmek yanlış olur. Dönemin Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın emeklerini unutmayalım. Ayrıca proje ile ilgilenen değerli Valilerimizi, Milletvekillerimizi ve kıymetli bürokratlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüklenici firma Ziver Holding’e ve tüm çalışanlara da a’dan z’ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hülasa, yapılan ve bölgede isminden çok söz ettirecek olan bu güzide eseri kazandıran ve emek verenleri unutmamak gerekir. Bazen bir teşekkür dahi insanı mutlu eder velhasılıkelam…
 

Yazarın Diğer Yazıları