Muhammed KURŞUN

Ekonomik Krizin Sebepleri…!

Muhammed KURŞUN

En son yazımın üstünden geçen bir haftalık süreçte yaşananlara bir bakalım ve ekonomi krizin sebeplerini irdeleme çalışalım tabi bu hallere getirenlere tüm yetim, garip, fukara, çaresizlerin hakkı helal olmaz…!

İlk manşetle başlayalım mevzuya…

*Malum geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşayan sözde bir çiftçi tarafından domates ve salatalıklarını çöpe dökerek kime hizmet ettiğini bilmediniz bir zavallı… (Köylü Milletin Efendisidir)

*Fırıncılık yapan bir kişi maalesef meslektaşına 4 liralık ekmeği 2,25'e sattığı gerekçesiyle iş yerini kurşun yağmuruna tutan zihniyet…(“Sanatkar el öpmez; sanatkarın eli öpülür!” )

*Kiracısının gelirine aldırış yapmadan yüzde yüz zam yapan gayrimenkul zenginleri…(“Kim bir hayır işlemek ister de onu yapamazsa, kendisine bir sevap yazılır. Yaparsa on sevap yazılır)

*Hep birilerine verilen ayrıcalık ve ihaleler… (Yükselmenin en alçakçası, zayıfların sırtına basarak yükselmektir.)

*Liyakat ile uzaktan alakası olmayan atamalar… (İş ehline verilmezse kıyamet yaklaşmış demektir. )

*Kendini milletin oyuyla geldiğini unutup milletle alay geçen vekiller…("Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremez")

*Zihniyetinde aldatmaktan başka bir arzusu olmayan simsar tüccarlar…(Rızkın onda dokuzu ticarettedir)

*Akaryakıt zammını kime veya neye göre ayarlamasını bilmeyerek resmi dayanıksız zam yapan uyanıklar…(Çalışmak, hayatımıza huzur ve bereket getirir. Allah'ın verdiği aklı, bedeni ve yüreği kullanarak, O'nun razı olacağı işlerde çalışmak, kul için şereftir)

*Bir yandan enflasyon rakamlarının yüzde 73,5 seviyesine gelmesi diğer yandan fırsatçılık yapanlar ("bir kimse Müslümanların yiyeceğini depolar, onları piyasaya sürmezse Allah onu hastalık ve iflas ile karşı karşıya getirir")

*Çiftçiye yapılan hibe kredileri gece kulüplerinde yiyen dinyolar… ('Ey iman edenler, şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları, birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz' )

Hülasa, biz bunları hak ettik ve gelinen nokta acı işin ilginç tarafı hala yangından mal kaçırmaya devam eden dangalaklar…. Ah ah ah sizi Allah’a havale ediyorum velhasılıkelam!

Yazarın Diğer Yazıları