Muhammed KURŞUN

Depremin Sorumlusu Kim?

Muhammed KURŞUN

Yüzyılın felaketi diye adlandırılan depremde maalesef çok sayıda canları yitirdik. Bu üzücü olaydan anlaşılacağı gibi depremin büyüklüğü ne olursa olsun çürük binaların şiddet karşısında yıkılmasıdır. Tabi şunu da unutmamak gerekir ki her depremin kendine göre bir tarzı vardır. Bilimsel olarak bilgim olmamakla birlikte buradan deprem uzmanıyım havasını estirmek her halde büyük bir aptallık olur… Hemen şunu da söyleyeyim ki; deprem sonrasında TV ekranlarında bu gibi insanlara rastlamak maalesef mümkün.

Burada depremle ilgili bilimsel bilgilerden ziyade işin sorumlularının hangi suçta yargılanması gerektiğini bir vatandaş gözüyle ve içi yanan milyonların tercümanı olarak vurgulamak istiyorum!

TCK Madde 85’de der ki;

(1) Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Şimdi bu madde üzerinden söylüyorum; çok kıymetli hukukçularımızın bir madde daha ekleyerek bu tür istismar ve düşük maliyet mantığıyla yapılan binalarda bir kişi dahi ölümüne sebep verenlerin idam ile yargılanması gerektiğini acilen yürürlüğe koymaları elzem olduğunu vurgulamak işitiyorum. Ayrıca bu kişilerin Vatan Haini olarak da sicillerine işlemelerini ve isimlerini de kamuoyu ile paylaşarak bilgilendirilmeleri gerektiğini yetkili mercilere söylemek istiyorum!

Ya arkadaşım bunun hiçbir affı veya göz yumma ile eşit değere sahip bir hak yoktur.  Bu çürük binalarda kimin istismarı var ise derhal tespit edilmelidir.  İmar affı diyerek veya kentsel dönüşüm başlığında rant sağlayan çakallara da fırsat vermeyeceksin. Bizim adalete güvenimiz var iken bu tür kanı bozuklar hala serbestçe dolaşıyor ve çaldıkları ile keyif sürüyorsa bunların boynuna ip asılma zamanı gelmiştir. Kim olursa olsun bunlara bugün göz yumanlar yarın ki bahsedilen büyük İstanbul depremde o kadar suça eşit olduğunu söyleyeyim.

Ülkem yasta, ciğerlerimiz yanıyor… Elbette gideni geri getiremeyeceğiz ama buna sebep olan hırsızlara gerekli cezayı vermeliyiz. Dünkü canlı yayın programımda da söyledim; çok duyarlı bir İç İşleri Bakanımız var ve Sayın Süleyman Soylu, bu soysuzlara ve kanı bozuklara gerekli işlemleri yaparak herkese lazım olacak Adalete teslim edelim…!

Hülasa; bu memlekette birinin yaptığı yanlışı binlerin, onbinlerin canları ile ödeyecek kadar duyarsız bir ülke değiliz ve olamayız da… Türk Adaleti Dünyaya örnek bir uygulama için adımlarını atmalıdır velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları