Muhammed KURŞUN

Depremde STK'lar Sınıfı Geçti

Muhammed KURŞUN

Çağdaş dünya ile bütünleşmiş güçlü bir sivil toplum oluşumunda elbette Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’ların önemini inkâr edemeyiz. Sivil topluma rehberlik ederek ortak akla ulaşmak ve yenilenen koşullara uyum sağlayarak, paylaşan aynı zamanda çözüm üreten STK’lardır…

STK'lar topluluk ve toplumun talep ve beklentilerinin yerine getirilmesinde de büyük rol almaktadır. Yine başka bir açıdan baktığımızda toplumda güven düzeyini artırmada, farklı insanların bir araya gelerek ortak bir amaca hizmet etmesinde de önemli rol oynadığını bizler depremde bizzat sahadaki faydasını yakinen hissettik.

Moderatörlüğünü yaptığım TV programında bu hafta konuk aldığım Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin DURAN, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet ÇAĞLAR ve Kilis Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Şıhlı OĞUZBİR’in depremin ilk saatlerinin hemen ardından koordinasyonu sağlayarak bölgede yetkin bir rol almaları elbette STK'ların önemini ortaya koymaktadır. Tabi tüm STK’lar depremde sahada gönüllü yer alarak yaralara merhem olmayı başarmışlardır. Depremde STK’lar sınıfı geçmişlerdir. Rabbim bu güzide kuruluşların sayılarını artırsın…!

Benim burada bazı art niyetli veya mesnetsiz açıklamalara bazı STK’lara  O’cu Bu’cu Şu’cu diyerek aynen siyasette olduğu gibi ötekileştirmenin hiçbir anlamı yoktur. Halkın yanında yer alarak gönüllü çalışan ve yardımları sadece halkın menfaatine göre yapan bu güzide kuruluşlarına karşı yapılan ötekileştirmeleri kabul etmiyorum. Allah aşkına kendinize gelin be!

Bu arada sahada izlemlediğim bir konuyu da paylaşmak istiyorum. Bakın buradan net bir çağrımdır; özellikle en önemli sınır bölgelerimizden biri olan Hatay’a sahip çıkalım. Hatay ile ilgili anlatacak çok şey var ve tehdit edici sorunlarımız da var ki bunu Devletimiz yakinen takip etmektedir. Lakin bölgede depremden zarar gören kardeşlerimizin yabancılara toprak satılmasının önüne derhal geçilmelidir. Bu zararı millet olarak bizler kardeşlerimizin yanında yer almalıyız. Buradan STK’lara çok büyük sorumluluk düşmektedir ki ben inanıyorum ki dünden daha sıkı kenetleneceğiz.

Hülasa; STK’lar toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek demokrasinin kökleşmesine, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan güzide kuruluşlarımızdır. Sahada yer alan bu cengâverlere sahip çıkalım velhasılıkelam…

Yazarın Diğer Yazıları