Muhammed KURŞUN

CHP'ye Bakanlık Verilir mi?

Muhammed KURŞUN

Son zamanlarda demokrasi adına siyasette güzel tablolara şahit oluyoruz. Şahsen ben durumdan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Genel ve yerel seçimler bitmiş, bir sonraki seçimlere de üç yıldan fazla bir süre varken, siyasette kısır döngüler kimin işine yarayacak ki!

Sayın Cumhurbaşkanın önce ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL’i AK Parti merkezinde kabulü ve sonrasında iade ziyareti birde dün Merhum Sinan ATEŞ’in eşi ve kızlarını konuk ederek bu acılı aileye verdiği değeri takdir ediyorum. Aslında ülke olarak bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz kenetlenme değil de nedir?

Normalleşme adımları kapsamında uzun yıllar sonra iktidarla ana muhalefet arasında oluşan olumlu hava elbette halkında bundan güzel bir örnek alacağını düşünüyorum. En azından ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan insana yaradanın yarattığına saygıyı gösterme eyleminde bulunuruz.

Peki, bu normalleşmeler yeni anayasa ile ilgili mi?

Darbeci bir anayasanın yerine demokraside olması gereken sivil bir anayasanın oluşmasından daha güzel ne olabilir? Kavgaların azalması ve yeni anayasa hazırlayarak uyum zemini açısından CHP’ye neden bakanlık verilmesin?

Mevzu koltuk ve çıkar değilse, halkın refahı ve huzuru ise, kalkınma ve sanayide çağ atmaksa ve en önemlisi ADALET ise o zaman uzlaşamayacak mevzu nedir?

Benim düşüncem ve başkent kulisindeki dedikodulara baktığımızda ilerleyen süreçlerde sürpriz gelişmeleri görmek mümkündür. Elbette ülke menfaatine atılacak her imza bizim kabulümüzdür.

Hülasa, kısır çekişmelere son vererek uzlaşmacı anlayış ile normalleşme sürecini iyi kullanmak lazım. Hazır bayrama yaklaşırken küskünlükleri bir kenara bırakarak kenetlenmenin tam zamanı velhasılıkelam… Hayırlı bayramlar

Yazarın Diğer Yazıları