Muhammed KURŞUN

Boş Adamdan Belediye Meclis Üyesi Olmaz!

Muhammed KURŞUN

Yaşanan felaketler elbette doğanın getirdiği diye adlandırabiliriz lakin doğanın bu felaketini insanın yaptığı yanlışlarla kamufle edemeyiz. Maalesef Şanlıurfa’mızda yaşanan sel felaketinde de yine suçlunun doğa olduğunu söyleyen nato kafalarla işimiz çok… yahu be adam derenin yanında ev yapma sel alır diyen atandan da hiç bir şey öğrenemedim mi?

Belediye meclis üyesi olma şartlarında mutlaka ama mutlaka düzenleme yapılarak alt yapı ve üst yapı ile doğrudan bağlantılı iç ve dış mimar, peyzaj mimarı, inşaat, elektrik, makine, nükleer enerji, enerji sistemleri, bileşim ve çevre mühendisleri gibi bölüm mezunu olma zorunluluğu getirilmelidir. Yine bu bölümlerin ön lisans bölümü şartlarında ise birim amirleri olmalıdır. İşte o zaman ki afedersiniz bu arada biz eşeği sağlam kazığa bağlamış oluruz. Sonrası mı? Takdir Allah’ın…

Şanlıurfa’da çok değerli bir dostumun anlattığını sizlerle paylaşmak isterim ve diyor ki; “bu dere yataklarından 35 yıl öncede bu gibi sorunlarla yine karşılaşmıştık” ah ah üstadım ya hiç mi aklı başında bir insan çıkıp şimdiye kadar sorunu çözemedi?

Çözemez?

Neden?

Rant ve siyaset!

Mesele net mi azizim!

Şimdi neden boş adamdan Meclis üyesi olmaz dedim anlaşıldı mı?

Peki, biz seçmenlerin de suçu yok mu?

Elbette asıl suçlu biz seçmenleriz çünkü bu boş adamları adam yerine koyduk da ondan…!

Şimdi ise farklı bir çözüm arayışına giriyoruz neymiş; yok efendim benden önceki yönetim de, yok işte filan kurumun yaptığı veya filan amirin sorumluluğunda diyerek kim kime baskın kurarsa yapılan yanlışı aklama peşine düşmektedirler. Sözde kendilerini aklama peşine düşen zavallılara da gerçekten söyleyecek laf bulamıyorum.

Bazı kaynaklardan geçen Peygamberimizin Hadislerinde aslında meseleyi anlamak zorda değil!

“Siz âmir olmaya düşkünsünüz. Hâlbuki hakkını gözetenler hariç, âmirlik, kıyamette pişmanlıktır.” (Buhari)

“Allahü Teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir.” (Tirmizi)

“Kıyamette, insanlar arasında en çok azap görecek kimse, zalim idarecidir.” (Taberani)

Hülasa, yaklaşan yerel seçimlerde şimdiden tüm belediyelere talip olan belediye başkan adayları ekiplerini bu mantıkta oluşturmalı ve sahaya inerken ekibinle yapacaklarını anlatmalıdır. Ayrıca belediye meclis üyelerin seçilme koşullarını tekrardan masaya yatırılmalıdır velhasılıkelam….  

Yazarın Diğer Yazıları