Muhammed KURŞUN

Atatürk Yaşasaydı

Muhammed KURŞUN

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlenirken siyasi partiler ve liderler seçim çalışmalarına son hız devam ediyor. Tabi en heyecanlısı ise geçtiğimiz günlerde açılışları yapılan TOGG, Anadolu Gemisi, Doğalgaz, Akkuyu Nükleer Santrali ve Ankara-Sivas Hızlı Trenin seferlere başlamasıydı. Bunlar görünenler birde diğer partilerin emekliye verilecek 15 Bin Türk Lirası, mülakatların kaldırılması, YÖK’ün olmadığı özerk üniversiteler…vs  

Laf aramızda ben ne diyorum biliyor musunuz? İyi ki seçimler var…!

Elbette siyasette bu tür rekabetler olmalıdır ve buna taraflar saygı duymalıdır ki sonuçta kararı aziz millet sandıkta verecektir. Bu bağlamda vatandaş üzerinde meydanlarda projeler üretmek ve bunu kamuoyu ile paylaşmak kadar doğal ne olabilir ki!

Lakin işin garibi bazen siyasetin maksadından çıkarak bel altı siyaset hiç hoş bir şey değil. Filanın kaseti var, filanın farklı ilişkileri var, filan çocuğu veya karısı gibi söylemler insanlığa yakışmayan söylemlerdir. Bu konuda siyasilerin üslupları çok önem arz etmektedir. Buradan ağzı boş beleş laf yapan sözde fitne siyasetçilerin kendilerine bir çeki düzen vermesi gerektiğini buradan uyarı niteliğinde söylemiş olayım. Zaten bu necip millet 14 Mayıs'ta tokat gibi suratına vurduğunda benim ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaklardır.

Birde siyasi arenada Atatürk yaşasaydı ile başlayan cümleler…

Tabi hemen söyleyeyim, samimi Atatürk sevgisine saygım sonsuzdur lakin seçim aleti ise mevzu, işte o zaman orada dur!

Son olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan çarpıcı bir 'Atatürk' açıklaması yaparak “Atatürk yaşasaydı Refah Partili olurdu” açıklamasının samimiyetini bakmak lazım.  Gerçekten Atatürk hakkında samimi gerçeği yansıtmış mıdır?

Hemen Bakalım…

Atatürk ülke siyasetinde ne demiştir?

Atatürk tam bağımsız Türkiye demiştir…

Şahsiyetli dış politika demiştir…

Ekonomide, siyasette, savunma sanayide dışa bağımlılıktan kurtulmak demiştir…

Kalkınma, üretim, istihdam ve ihracat demiştir…

Hülasa, Yeniden Refah Partisi'nin programıyla ve yaptıklarıyla örtüşen konular olduğu için Sayın Erbakan'ın yaptığı “Atatürk de olsa Refah Partili olurdu” açıklamasında bir art niyet yoktur. Mevzu Devletimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün izinde gitmektir velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları